Hakan Balta’nın sakatlığı yüzünden faydalı olamadığı sol bekte sezonu Riera ile bitiren Galatasaray, transfer döneminde bu bölgeye takviyeye kararlı.

Geçen hafta gündemine ‘joker’ özelliği nedeniyle Jeremy Mathieu’yu alan sarı-kırmızılılar, Valencia’ya “Riera-Mathieu” takasını sundu ama seçimi gidecek İspanyol ekindeki belirsiz transferi durdurdu. Asıl gelişme hafta sonuna doğru oldu çünkü sarı-kırmızılılar Chedjou transferini KAP’a duyurdu.

NE RIERA NE MATHIEU

Bahsegel 19px;">AMK'dan Egehan Şengül'ün haberine göre Kamerunlu stoper Chedjou’yu ‘Aslan’ yapan sarı-kırmızılılar, stratejisini değiştirdi. Yeni sezon planlarında ne 3 milyon euro garanti para alan Albert Riera gibi devşirme sol bek var ne de savunmanın göbeğinde ve solunda oynayabilen Jeremy Mathieu var… Gündemdeki isim, ‘modern sol bek’ tanımına bire bir uyan Carlinhos!

FLUMINENSE MECBUR

Geçen sezon başında transferi gerçekleşmeyen Carlinhos için Galatasaray bu kez şartları sonuna kadar zorlamaya kararlı. 26 yaşındaki sambacının kulübü Fluminense ile sadece bir yıllık sözleşmesinin kalması, sarı-kırmızılıların elini güçlendiriyor. Brezilya’da pazarlıkların başlaması artık an meselesi…

CARLINHOS DÜNDEN RAZI

2014 yazında ülkesinde düzenlenecek Dünya Kupası’nda Brezilya Milli Takımı ile boy göstermek isteyen Carlinhos, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray’a “Evet” diyor. İş, sarı-kırmızılılar ile Fluminense’nın orta yolda buluşmasına kalıyor.