Galatasaray, Trabzonspor'un sağ beki Luis Cavanda ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını borsaya bildirdi. Trabzonspor'a 1.8 milyon euro bonservis bedeli ödenecekken, Belçikalı oyuncuya da senelik 875 bin euro garanti ücret verilecek.

Galatasaray Sportif AŞ Üyesi Levent Nazifoğlu, yapılan imza töreninde, "Ne güzel her gün birbirimizi görüyoruz. Umarım siz de klasik olmaz bu. Yine çok önemli bir oyuncuyla karşınızdayız. Cavanda'nın geçen sezonu iyi geçmedi ama buradan yükselip Milli Takım'a gideceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLARDAN ÇOK GÜZEL MESAJLAR ALIYORUM"

Nazifoğlu, transferler nedeniyle taraftarlardan olumlu geri dönüş aldığını söylerken, "Son günlerdeki transferlerden dolayı taraftarlardan çok güzel mesajlar alıyorum. Ancak şunları hatırlatmak istiyorum, Dursun Özbek, Mehmet Özbek, Alp Yalman olmasaydı bu transferleri yapamazdık. Kendilerinden destek olmalarını istiyorum" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZ BONSERVİSE TAKILMASI, BİR ŞEKİLDE ÖDENİYOR"

Eleştiriler ile ilgili ne düşündüğü sorulan yönetici, "Bizim en fazla eleştiri aldığımız konu bonservis parası ödememiz. Bonservissiz oyuncular çok kaliteli oyuncular olmuyor. Çok bonservissiz oyuncu var ama Galatasaray seviyesinde değiller. Ayrıca bonservis bedeli yoksa bile oyuncuya imza parası ödeniyor. taraftarımız bunlara takılmasın, bu paralar bir şekilde ödeniyor. Ya bonservis olarak ya da imza parası olarak" cevabını verdi.

"DENAYER'E NE HOCA, NE DE BİZ HAYIR DERİZ"

Transferdeki son durumu anlatan Levent Nazifoğlu, "Üç kişi alacağız diye konuşmuştuk, o üç kişiden fazlasını aldık. Kesin olmamakla beraber 1 ya da 2 oyuncu alacağız. Denayer'e ise ne hoca ne de biz hayır deriz. Bu da Manchester Ciyt'ye bağlı. Ön liberoya bir tane alternatif almak istiyoruz" şeklinde bilgilendirme yaptı.

CAVANDA: "OLUMLU BİR ENERJİ KATACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Cavanda ise transfer için mutlu olduğunu kaydederken, "Galatasaray'a transfer olduğum için mutlu ve onurluyum. Galatasaray bir dünya kulübü. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Galatasaray'a olumlu bir enerji katacağımı düşünüyorum. Elimden gelenin bir fazlasını yapacağım" dedi.

 
Galatasaray'a gelmeden Denayer ile konuştuğunu belirten Cavanda, "Trabzon'da kadro dışı kaldığımda Galatasaray aklımda yoktu. Büyük bir takıma katılmak her zaman hayallerim arasındaydı. Ben Trabzon sayfasını çevirdim, artık sadece Galatasaray'ı düşünmek istiyorum. Muslera ile konuşmadık. Lazio'da sadece merhabamız vardı. Bana bu transferde Denayer yardımcı oldu. Beni, o ikna etti diyebilirim. Ne zaman forma giyerim bilemem ama kendimi fizik olarak hazır hissediyorum. Denayer'in Galatasaray'a dönüp dönmeme konusunda bir bilgim yok. Bana söylediği Galatasaray'a gitme şansı varsa git. Teknik direktörümüz hangi bölgede oynayacağıma karar verecektir. Ben burada kalmak için elimden geleni yapacağım" açıklamasında bulundu.