Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında yarın sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena’da saat 17.00’de başlayacak maçta hakem Bülent Yıldırım görev yapacak.

Süper Lig’de bir maçı eksik olan sarı-kırmızılı ekip, aldığı 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 39 puan topladı ve 8. sırada kendisine yer buldu. Bu sezon gösterdiği performansla zirve yarışından erken kopan Galatasaray, Avrupa kupalarına katılım hakkını da zora soktu.

Sarı-kırmızılılar, topladığı 30 puanla küme düşme hattının iki basamak üstünde bulunan Karadeniz temsilcisini mağlup ederek, 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral bulmak istiyor.

Sekiz maçta bir galibiyet

Ligde yaptığı son 8 maçta sadece bir kez galip gelebilen Galatasaray, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Süper Lig’in 19. haftasında Osmanlıspor’a 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, 20. haftada Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 21. haftasında Mersin İdmanyurdu’na 2-1 mağlup olan Galatasaray, 22. haftada sahasında Trabzonspor’u aynı skorla yendi. Ertesi hafta Gaziantepspor maçını 2-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, 24. hafta Medipol Başakşehir ile 3-3, 25. haftada ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 26. haftasında yapılması gereken Fenerbahçe derbisi ertelenirken, Galatasaray, 27. haftada, küme düşme hattındaki Eskişehirspor’a 4-3 kaybetti.

Dört eksik bulunuyor

Galatasaray’da dört futbolcu Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş, yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor müsabakasında kadroda yer alamayan Olcan Adın ise Çaykur Rizespor’a karşı sahada olacak.

Ayrıca, ligde gördüğü üçer sarı kartla ceza sınırında bulunan kaleci Fernando Muslera ile savunma oyuncusu Lionel Carole, Çaykur Rizespor maçında kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.