Galatasaray’da kadro dışı bıraktığı Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal’ın cebine para koyarak yollarını ayırmayı planlıyor. Yönetim, bu futbolcuların menajerleri ile hafta içinde görüşerek sonuca ulaşmaya çalışacak.

Sarı-kırmızılılar, UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde getirilen 65 milyon euro ücret-maaş sınırlaması için bu operasyona çok önem veriyor. Çünkü 3 oyuncunun sözleşmelerinin sonuna kadar alacakları garanti ücretlerin toplamı, 10 milyon 44 bin euro...

Yönetim, 1 milyon 850 bin euro garanti ücreti bulunan Umut’u 1 milyon euro vermeyi kabul edecek. Böylece 1 sene sözleşmesi kalan Umut’un sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilecek.

Olcan Adın ise bu sezon 1.8, gelecek yıl ise 1.9 milyon euro garanti para alacaktı. Yönetim 2 sene sözleşmesi kalan oyuncuya 1.5 milyon euro verip kurtulmak istiyor.

Üç yılı var

Tarık Çamdal’ın ise 3 sene daha sözleşmesi bulunuyor. Tarık, bu sezon 1 milyon 391 bin, önümüzdeki sezon 1 milyon 498 bin ve bir sonraki sezon için ise 1 milyon 605 bin sabit transfer ücreti alacaktı. Ancak bu oyuncuya da oynamadan 2.5 milyon euro önerilerek gitmesi istenecek.

Böylece Galatasaray, üç futbolcuya gitmeleri için toplamda 5 milyon euro verecek.