Bu operasyonun faturası sadece 2.3 milyon Euro! Kadrosunu güçlendiren Galatasaray önemli transferlere imza attı. Tam 7 futbolcuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın kasasından 2.3 milyon Euro çıktı.

UEFA'nın koyduğu 65 milyon Euro'luk bütçe kısıtı nedeniyle de ince eleyip sık dokuyan Aslan, hem takım maliyetini düşürdü hem de transfer operasyonu yaptı.

Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Luis Pedro Cavanda, Tolga Ciğerci, Nigel de Jong, Kolbein Sigthorsson ve Josue'yi kadrosuna katan Galatasaray, bu 7 isim için toplam 14 milyon Euro bonservis ve kiralama bedeli ödedi.

GİDENLER NEFES ALDIRDI

Nigel de Jong ve Josue'nin bedelsiz olarak gelmesi de Galatasaray'ın bu transfer operasyonunda elini rahatlattı. İmza attırdığı 7 futbolcu için 14 milyon Euro ödeyen Galatasaray, sattığı ve kadro dışı bırakıp son gün maliyetinden kurtulduğu isimlerle de bütçesine nefes aldırdı.

Galatasaray, Alex Telles, Rodriguez, Dzemaili ve Emre Can Coşkun'un transferlerinden toplam 9 milyon 350 bin Euro elde etti.

Mainz'e 2 milyon 150 bin Euro'ya transfer olan Jose Rodriguez'in bonservis gelirinin yüzde 30'u özel madde gereği eski kulübü Real Madrid'e verildiği için Galatasaray'ın kasasına 1 milyon 505 bin Euro girdi.

BAŞKAN'DAN TEBRİK ALDILAR

Ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink'in kadroda düşünmediği ve sözleşmeleri feshedilmesi ya da başka takıma gitmemeleri halinde Galatasaray'a yüklü maliyeti olan 3 futbolcunun ayrılığı da Galatasaray'ın transfer faturasını aşağı çekti.

Galatasaray, transferrin son gününde yapılan operasyonla Donk'un 1 milyon, Umut'un 900 bin ve Tarık'ın 391 bin Euro'luk maliyetinden de kurtuldu.

Galatasaray'ın kasasından bu dev operasyon için 2.4 milyon Euro çıktı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de hem güçlü ve yerinde hem de ekonomik maliyetlerle operasyonu tamamlayan Galatasaray Sportif AŞ yöneticileri Levent Nazifoğlu ile Mehmet Özbek'i de özel olarak tebrik etti.

GELENLER

- Nigel De Jong: Bedelsiz
- Eren Derdiyok: 4 milyon
- Luis Cavanda: 1.8 milyon
- Tolga Ciğerci: 3 milyon
- Kolbein Sigthorsson: 700 bin
- Serdar Aziz: 4.5 milyon
- Josue: Bedelsiz

TOPLAM: 14 milyon

KAZANDIRIP GİDENLER

- Alex Telles: 6.5 milyon
- Jose Rodriguez: 2 milyon 150 bin (1.5 milyon)
- Dzemaili: 1 milyon 300 bin
- Emre Can Coşkun: 50 bin

KAZANDIRAN AYRILIKLAR

- Umut Bulut: 900 bin
- Tarık Çamdal: 391 bin
- Ryan Donk: 1 milyon

TOPLAM: 11.64 Milyon