Özellikle Wesley Sneijder'in Avrupa devlerinin transfer listesine girmesi ve ayrılık sinyalleri vermesinin ardından, forvet arkasına daha genç bir isim bakan Galatasaray, milli futbolcu Yunus Mallı'yı gözüne kestirdi. 

Geçen sezon devre arasında başta Bayern Münih ve Borussia Dortmund olmak üzere birçok kulüpten çok yüksek teklifler alan Mainz, Yunus'un gitmesine izin vermemişti. Sezon sonunda da taraflar 3 yıllık yeni kontrat imzaladı. Ancak aradan geçen süreçte 24 yaşındaki oyuncunun büyük bir takıma gitmeye karar verdiği belirtiliyor.

Hem bugüne hem geleceğe...

Sarı-Kırmızılı yönetim de işte bu fırsatı kullanarak devreye girmeyi hedefliyor. Sneijder'in 7.5 milyon Euro olan serbest kalma maddesi kullanılırsa, tecrübeli futbolcunun yıllık 4.5 milyon Euro olan sabit maaşı da eklenerek, Mainz'a ciddi bir teklif yapılma şansı ortaya çıkacak. 

Galatasaray Yönetimi böylece hem takıma genç ve yetenekli bir isim kazandırmış olacak hem de ileride daha yüksek bir bedele satarak para kazanma fırsatı bulacak. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da gündemine gelen Yunus Mallı'nın, Türkiye'de oynama fikrine sıcak baktığı da gelen haberler arasında.