Galatasaray Kulübü, Trabzonspor'un Burak Yılmaz ile Engin Baytar'ın sarı-kırmızılılara transferinden doğan yaklaşık 1 milyon 87 bin Euro'luk KDV'nin ödenmediği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada şöyle denildi:

"Trabzonspor'un Engin Baytar ve Burak Yılmaz transferi ile ilgili şirketimize göndermiş olduğu faturalara ilişkin KDV alacağı için yapmış olduğu icra takibine tarafımızca itiraz edilip icra takibi durdurulmuştur. Trabzonspor, Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi'nde Şirketimiz aleyhine itirazın iptali davası açmıştır. Davanın ikinci celsesinde şirketimiz tarafından ileri sürülen yetki itirazının reddi ile davanın yetkili Trabzon İcra Müdürlüğü'nden yapıldığına ilişkin ara karar alınarak, dosyanın bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verilmiş idi.

Celse arasında bilirkişi heyeti oluşturulamadığından, davanın 16.9.2014 tarihli üçüncü celsesinde yeniden bilirkişi heyetinin oluşturulması için Ankara Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verilmiş, ayrıca 6545 sayılı kanuna istinaden tek hakim yerine üç hakimli heyet oluşturulmuştur.

11.02.2016 tarihli celsede davacı yana KDV ödemelerinin yapılıp yapılmadığı hususunda beyanda bulunmak üzere iki hafta mehil verilmiş, yeniden bilirkişi raporu alınmasına ilişkin değerlendirmenin bir sonraki celse yapılmasına karar verilmiştir. Bir sonraki celsenin tarihi 10.03.2016 saat 10.45 olarak belirlenmiştir. 10.03.2016 tarihli celsede davanın reddine ve davalının icra inkar tazminatı talebinin reddine karar verilmiştir."