Son iki sezonun şampiyonu olarak başlanan Süper Lig'de bir maçı eksik lider Fenerbahçe'nin 10 puan gerisine düşen Galatasaray'da tüm hesaplar sarı-lacivertli ekibi yenmek üzerine yapılıyor. Sarı-kırmızılılar futbolcular, alacağı derbi galibiyetiyle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye elenmenin ardından ligde kaybedilen Kayserispor maçıyla arasının bozulduğu taraftarıyla barışmak istiyor.

Türk Telekom Arena'da 6 Nisan Pazar günü oynanacak derbi maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen "Cim Bom"da üç futbolcuya gol umudu olarak bakılıyor. Sarı-kırmızılı takımın bu sezon attığı 47 golün 38'ine imza atan Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder, takımın gol yükünü çekiyor.

Bu sezon atılan gollerin yüzde 80'ine imza atan bu üç futbolcu, Fenerbahçe karşısında teknik heyetin ve taraftarın gol beklediği isimlerin başında geliyor.

- 10 farklı futbolcu gol attı

Galatasaray'da bu sezon ligde atılan gollerde 10 farklı futbolcunun imzası var.

En golcü oyuncular Burak Yılmaz, Drogba ve Sneijder'in yanı sıra Selçuk İnan 4, Aurelien Chedjou 3, Umut Bulut 2, Emmanuel Eboue, Felipe Melo ve Alex Telles ise birer gol attı.

Sarı-kırmızılılarda devre arasında Çaykur Rizespor'a kiralanan Engin Baytar da bir gole adını yazdırdı.

- Chedjou, en golcü 5. oyuncu

Galatasaray'ın sezon başında Fransa'nın Lille takımında transfer ettiği savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, takımın en golcü 5. oyuncusu durumunda.

Bu sezon ligde sarı-kırmızılı forma ile çıktığı 17 maçta 3 kez fileleri havalandıran Chedjou, takımda Burak, Drogba, Sneijder ve Selçuk'tan sonra en fazla gol atan oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Kamerunlu futbolcuyu, 2 gollü Umut Bulut ile birer gollü Eboue, Telles ve Melo takip ediyor.

- Bir gol rakip futbolcudan

Sarı-kırmızılı futbolcular, bu sezon ligde rakip filelere atılan 47 golün 45'ine ismini yazdırırken, bir gol rakip futbolcudan geldi.

Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında oynadığı ve 6-1 kazandığı Akhisar Belediyespor maçında Ege temsilcisinde Bruno, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi.

Ayrıca, 3-0 hükmen kazanılan Beşiktaş derbisindeki 3 golün 2'si Drogba'ya yazılırken, bir golde ise herhangi bir futbolcunun ismi bulunmuyor.

AA