Galatasaray'ın sol bek adayları arasında ismi üst sıralarda bulunan Aleksanar Kolarov ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İngiliz basını oyuncu için Manchester City'nin 7 milyon euro bonservis bedeli istediğini belirtirken, transfer için Galatasaray en güçlü aday olarak gösterildi.

Geçtiğimiz sezon Roberto Mancini yönetiminde forma giymekte zorlanan Aleksandar Kolarov'un, takımın yeni teknik direktörü Manuel Pellegrini'nin de yeni sezon planları içerisinde bulunmadığı belirtildi. Yıllık 5 milyomn euroya yakın bir ücret kazanan Sırp oyuncunun yüksek Holiganbet maaşının da takımdan gönderilmesi konusunda en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkarıldı.

2010 yılında Lazio'dan transfer edilen ve toplamda 19 milyon euroya malolan oyuncu için Manchester City'nin 7 milyon euroluk rakamda direttiği belirtildi. Sırp sol bek için Juventus'un uzun süredir ilgisi olduğu biliniyor.

Özellikle Gael Clichy'nin transferinin ardından gözden düşen ve geçtiğimiz sezon sadece 11 maçta forma giyen Kolarov, eğer yedek kalmaya devam edecekse Etihad Stadium'daki geleceğini gözden geçirebileceğini belirtmişti.

Aleksandar Kolarov, takımdan ayrılması halinde City'den bu transfer sezonunda ayrılan Tevez, Maicon, Kolo Toure, Wayne Bridge, Roque Santa Cruz and Jeremy Helan'ın ardından 7. oyuncu olacak.

Sporx