Transferin hareketli takımı Galatasaray, adeta Fransa’ya demir attı. Önce Saint Ettiene’den Mevlüt Erdinç, daha sonra da Lyon’dan Bafetimbi Gomis ile ilgilenen sarı-kırmızılar, şimdi de listeye Paris Saint Germain’den Jeremy Menez’i aldı.

Teknik Direktör Roberto Mancini’nin kanata dünya çapında bir yıldız istemesinin ardından harekete geçen yönetim, Menez için nabız yokladı. Fransa basınında yer alan haberlere göre daha önce de Galatasaray’ın listesine giren ancak bir türlü transfer edilemeyen Menez için sarı-kırmızılı ekibin yeniden devrede olduğu iddia edildi. Sözleşmesi sona erecek 27 yaşındaki kanat oyuncusu ile Galatasaray anlaşma sağlarsa bonservis için kulübüne ödeme yapmayacak.

Paris Saint Germain’de yedek kalan ve ayrılmaya sıcak bakan Menez ile Fiorentina’nın da ilgilenmesi Galatasaray’ın işini zorlaştırdı. İki kulübün de transfer etmek istediği Menez’in Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istediği için sarı-kırmızılı ekibe transfer olmaya daha yakın olduğu öğrenildi.

Her iki kanatta ve forvette görev yapabilen Menez, geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain ile 26 maça çıkmış ve 2 gol atarken 3 de asist yapmıştı.