Galatasaray, Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncular için aldığı 6+0+4 kararını bozdurmakta kararlı. Sarı-Kırmızılıların AB pasaportu taşıyan futbolcuların Türk statüsünde oynaması için Avrupa Birliği Adalet Divanı'na başvurusunu bugün yapıyor.

Sarı-Kırmızılılar, Drogba, Sneijder, Amrabat, Reira, Dany, Cheadjau adına başvuruyu yapacak. Bu futbolcuların vekaletlerinin bir kısmı kulüp avukatı Celal Erkut'ta bir kısmı da yönetici Sedat Doğan'da bulunuyor. Bu iki Bahsegel isimin, oyuncular adına duruşmaya gireceği belirtildi. Duruşmanın yakın bir tarihte sonuçlanmayacağı için Galatasaray yönetimi öncelikle 6+0+4 uygulamasına tedbir konulması için başvuruda bulunacak.

AB Adalet Divanı dosya üzerinden tedbir kararını en hızlı şekilde verebiliyor. Yine de bu tedbir kararı ağustos sonu başlarında çıkması bekleniyor. Tedbir kararı için Galatasaray'ın burada ki kozu ise oyuncuların uzun sürecek dava süresinde uğrayacakları, hak kaybı. Çünkü 6+0+4 uygulaması sırasında tribündeki oyuncuların maddi kaybı büyük olacak.

Bir 4 oyuncu maç başı ücretlerinden olacak. Eğer AB Adalet Divanı yabancılar için uygulanan yasağa tedbir koyarsa, Türkiye'de ki diğer takımları da kapsamayacak. Sadece Galatasaray'ın başvuru yaptığı oyuncular için geçerli olacak. Ancak bu karar sonrası diğer Süper Lig takımları da AB Adalet Divanı'na başvurup tedbir kararı aldırma olasılığı ortaya çıkacak.

Bugün