Son olarak İspanya 2. Ligi ekiplerinden Gimnastic Tarragona'ya transfer olan 33 yaşındaki Kamerunlu orta saha oyuncusu Achille Emana'dan yıllar sonra bir Galatasaray itirafı geldi.

Kamerunlu oyuncu Fransız basınına verdiği geniş röportajında, Real Betis'ten sonra Suudi Arabistan ve Meksika'da geçirdiği dönemi, ardından İspanya'ya dönüşünü anlatırken 2011 yılı için de bir itirafta bulundu. Achille Emana 2011 yılında Galatasaray'dan teklif aldığını ''2011'de Real Betis'te kaptandım. O dönem Galatasaray'dan da bir teklif almıştık ancak hoca ile konuştuk ve kalmamı istedi. Ben de kabul ettim. Ancak tatilden geldikten sonra başka oyuncuları transfer edebilmek için beni satma kararı aldıklarını öğrendim. Bir Rus kulübü ile anlaşmışlardı. Ben kabul etmedim. Daha sonra Betis'te kadro dışı kaldım, sezon öncesi kampına götürülmedim. Ben de Sevilla'da kaldım, fiziksel antrenmanlarıma devam ettim'' sözleriyle açıkladı.

Achille Emana, Real Betis'ten daha sonra ayrılmak zorunda kaldığını ve Suudi Arabistan'dan gelen cazip teklifi kabul ettiğini dile getirdi. Kamerunlu oyuncu Meksika'da Cruz Azul ve Atlante'de forma giydikten sonra sezon başında İspanyol temsilcisi Gimnastic'e transfer oldu.