Spor yazarı Uğur Meleke, Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Uğur Meleke, maç yazısında Galatasaray forması giyen Tolga Ciğerci'yi dönemin Chicago Bulls'unda oynayan Jordan'a benzetirken, ilginç ifadeler kullandı.

İşte Uğur Meleke'nın dikkat çeken yazısı...

''Phil Jackson'a, Chicago kadrosunun oyun planı sorulduğunda efsanevi koç, şu esprili yanıtı veriyor: "Topu Jordan'a veriyoruz. Eğer Jordan'a veremezsek oyunu çevirip topu tekrar Jordan'a veriyoruz. Eğer Jordan'a veremezsek, dönüp tekrar Jordan'a veriyoruz" Galatasaray'ın bu yılki oyun planının Jordan'ına dönüşmüş Tolga'yı 5 yıldır yakından takip ediyorum, iyi sporcu, iyi profesyonel.

Gladbach’taki yürekli-çalışkan görüntüsüne Hertha’da asist-şut arayan niyetini ekledi. Geçen sene fırsat buldukça on numarada da, sağ açıkta da görev vermişti ona Dardai. Galatasaray’a gelince de hemen fark yarattı: Zaten Hertha maç başına 120+km. koşan bir takım, Tolga’nın fizik kalitesi bizim ligin üstünde. Bir de iki sezondur yaptığı hücum denemeleri onu cesaretlendiriyordu, geliştiriyordu zaten.

HÜCUMDA SIRADANLAŞTILAR

Tolga çok kısa sürede Süper Lig’in hem en çok top kazanan, hem de en çok pas atan oyuncusu olunca takımının ana oyun istasyonuna dönüştü haliyle. Ama Tolga’ya oynama kolaycılığı Galatasaray’a bir de handikap getirdi: Rakip takım Tolga’ya baskı yaparsa, Galatasaray hücumda sıradanlaşıyor. Bu sezon Tolga’ya ilk baskıyı Antalyalılar yaptı, Yekta çıkana kadar çok da etkili oldular.

Dün de başta Okay, zaman zaman da Mehmet Ekici’nin yaptığı etkili baskı, Galatasaray’ın Tolga üstünden kurduğu oyunu baltaladı kesinlikle. Tolga ekmeğini taştan çıkarıp yine pozisyonlar üretti ama yetmedi bu Galatasaray’a. Sneijder kötü, Selçuk verimsiz. Riekerink’in bu sıkışmayı erken tespit edip Josue’yi erken sokması gerekliydi oyuna.

OKAY DEĞİŞİKLİĞİ DOĞRU

Yanal’ın dün maçı kazanmasını sağlayan hamlesiyse Okay’ı nihayet biraz önde kullanmasıydı. Ligin başından beri ön liberosunu ısrarla stoperlerin arasına sokuyordu tecrübeli hoca. Dün Okay, zincirlerinden kurtulunca Tolga’yı da bozdu zaten.''