Sezon sonunda yeni bir teknik direktörle yeni bir yapılanmaya gidecek olan Galatasaray ''Yeni Mourinho'' olarak gösterilen ismi takımımızın başına getirmeyi hedefliyor.. Zenit'in Portekizli teknik direktörü Andre Villas Boas'la 3 kez görüşen Galatasaraylı idareciler büyük ölçüde anlaştı.

Zenit'ten ayrılıyor

Galatasaray'da teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürüyor. Bir çok isimle kontak kuran sarı kırmızılı idarecilerin son gözdesi Andre Villas Boas. Sezon sonunda Rus kulübünden ayrılacağını resmen açıklayan Portekizli teknik adam için öncelikle menajerlerle görüşen cimbomun idarecileri, durumu Başkan Dursun Özbek'e aktardı. Özbek'in de ilk görüşmenin notlarını çok beğenmesi sonrasında 2 görüşme daha gerçekleşti. Son görüşmede Andre Villas Boas'ın menajeri ve en yakınındaki bir isimle Galatasaraylı 2 yönetici görüştü.

2. görüşmede genç teknik adamın ve yardımcılarının alacakları ücret ve pirimler konusunun halledildiği, 3. görüşmenin ana maddesinin gelecek ve gidecek oyuncular konusu olduğu belirtiliyor. Kulübe yakın kaynaklar, Portekizli hocanın Galatasaray'ın durumunu bilerek geldiğini ve yeni bir yapılanmaya gideceğini, bunun için genç yıldızlardan oluşan bir kadro kurmak istediğini ancak Muslera, Sneijder ve Podolski'nin de takımda mutlaka kalmasını istediğini belirttiler. Ancak Galatasaraylı idareciler oyuncu satmadan oyuncu alamayacaklarını söyleyerek bu 3 yıldızdan en fazla 1 tanesinin takımda kalabileceğini, bunun da Podolski olmasının muhtemel olduğunu ilettiler.

Sezon sonu imzalar atılacak

3. görüşmeden transferler konusunda pürüzleri aşamayan taraflar yine de prensipte "evet" diyerek ayrıldılar ve lig bitiminde tekrar görüşmek üzere sözleştiler. Bu arada bu görüşmeleri başlatan menajerlerin devreden çıkarılması ve Portekizli teknik adamın kendi menajeriyle Başkan Dursun Özbek'in görevlendirdiği bir yöneticinin direk görüşmelere devam etmesi ve bilgi akışının ve görüşme trafiğinin bu şekilde devam etmesi benimsendi.
Jose Maourinho'nun yolundan gitmek istiyor

Andre Villas Boas'ın Galatasaray'da çalışmayı çok istediği, maddi konuda anlaşmanın da sağlandığı belirtiliyor. Sarı kırmızılı kulübün Avrupa yasağını da hiç sorun etmediği, hatta bundan memnun olduğu da iddia ediliyor. Avrupa'da başarı ve şampiyonluk gibi psikolojik baskılar olmadan genç bir jenerasyonla bir kaç sene rahat çalışıp Avrupa'da kupa kaldırmak isteyen Portekizli genç teknik adamın böylelikle kariyerinde zirve yapmayı istediği de biliniyor. Vatandaşı Jose Mourinho'nun Porto'da yarattığı efsane gibi bir başarı yakalamak isteyen Andre Villas Boas, kendi yetiştirdiği oyuncularla zirveye çıkmak için Galatasaray'da şartaların uygun olmasından da oldukça memnun.

Dursun Özbek mest oldu

Andre Villas Boas'ın Galatasaray idarecileriyle yaptığı görüşmenin notlarını okuyan Başkan Dursun Özbek adeta mest oldu. Gelecek vadeden yetenekli genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir takım kurmak istediğini söyleyen Andre Villas Boas, hedefinin birkaç senelik çalışmadan sonra 10 yıllık bir jenerasyon yaratmak sitediğini, Türkiye Ligi'ni domine edeceğini, ve en büyük hedefinin de en fazla 5 yıl içinde Şampiyonlar Ligi finaline çıkmak ve kupa kaldırmak olduğunu iletti. Bunları duyan Özbek'in de "işte aradığımız adam" dediği belirtiliyor.