Transfer çalışmalarına start veren ve yabancı kontenjanı nedeniyle yerli isimlere yönelen Galatasaray'da yeni bir isim daha masaya geldi. Orta sahaya takviye yapmayı planlayan sarı-kırmızılılarda, bu sezon Süper Lig'e veda eden Kayserispor'un milli takımların alt yaş kategorilerinde birçok maçta forma giyen yıldızı Okay Yokuşlu'nun ismi gündeme geldi.

Devre arasında Selçuk İnan'a bir alternatif arayan ve Bucaspor'dan Umut Gündoğan ile Manisaspor'dan Oğuzhan Kayar'ı transfer etmesine rağmen istediği katkıyı alamayan G.Saray, geçtiğimiz yaz da ilgilendiği 20 yaşındaki oyuncunun transferi için zemin yoklamaya başladı. Kadrosunda 30'un üzerinde oyuncu bulunan Galatasaray, Kayserispor ile 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu için oyuncu takası artı para teklifi yapmak üzere seçenekleri değerlendirmeye başladı.

GEÇTİĞİMİZ YAZ İLGİ AÇIKLANDI!

Geçtiğimiz yaz Türkiye'de düzenlenen ve Bruma'nın da yıldızlaştığı U20 Dünya Kupası'nda Milli Takımımızın parlayan isimlerinden olan Okay Yokuşlu, Galatasaray'ın radarından uzun süre düşmedi. Başkan Ünal Aysal, Okay Yokuşlu'nun radarlarındaki bir isim olduğunu belirtirken, Kayserispor'un 4 milyon euroluk bonservis bedelinde diretmesi transferi engelledi.

Altay'da henüz 16 yaşındayken PTT 1. Lig müsabakalarına çıkmaya başlayan ve gösterdiği performansla dönemin Altay teknik direktörü Fuat Yaman'ın vazgeçilmezi haline gelen Okay, zamanla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekti. 2011/12 sezonunda 1,5 milyon euro artı bir sonraki satıştan pay ile birlikte Kayserispor'un yolunu tutan genç yıldız adayı, kazandırdığı para ile Altay'ın tarihine de geçti.

OYUN TARZI İLE TAM BİR INIESTA!

1,90 boyu, yaşıtlarına göre oldukça güçlü fiziği, oyun zekası ve top kapma özelliği ile birlikte modern bir orta sahada aranan pek çok özelliği oyununda barındıran Okay, Kayserispor'da bu sezon genellikle yedek kulübesinden oyuna dahil olan isim oldu.

Oyun tarzı ile Iniesta'ya benzetilen genç isim, bu sezon sorunlarla boğuşan Kayserispor'da 18'i sonradan olmak üzere, 29 mücadelede forma giydi ve 1 gol, 1 asistlik bir performans sergiledi. 5 sezondur profesyonel futbol oynayan Okay, kariyerinde henüz kırmızı kart görmedi.


Webaslan