Vatan gazetesi köşe yazarlarından Serhat Ulueren, Sivasspor - Galatasaray maçını değerlendirirken, ilginç bir iddia ortaya attı.

Ulueren, G.Saray'ın Sivasspor karşısında oynadığı futbolu sürdürmesi ve üzerine koyması halinde Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yeneceğini ifade etti.

İşte o yazıdan dikkat çekenler:

"Galatasaray son yılların en iyi değil ama en akıllı futbollarından birini oynadığı maçta Sivas’ı rahat geçti. Sadece kazanmakla kalmadı rakipleri Beşiktaş ve F.Bahçe’ye de ciddi gözdağı verdi. Gözdağı vermekle de kalmadı hakemi de yendi Cimbom. Hakem demişken Hüseyin Göçek gereksiz düdükler çaldı, sonunda düdük de isyan etmiş olacak Göçek’in ağzından düşüverdi. Ama yardımcı hakem Orkun Aktaş felaketti.

12. dakikada İbrahim Akın kendini bir güzel yere bıraktı, yardımcıdan saçma bir faul kararı geldi. Bitmedi... 38. dakikada Olcan’ın bırakın faul yapmayı dokunmadığı Cicinho kendini atıp Orkun Aktaş’ı bir güzel kandırdı ve sonrasında gelen Sivas golü tam bir hakem skandalıydı. Bu nedenle G.Saray sadece Sivas’ı değil hakemleri de yendi. İlk yarı bitiyor Muslera koşarak soyunma odasına yönelirken yine Orkun Aktaş’a topu nazikçe gönderiyor ve sonrasında sarı kart yiyor. Şayet Muslera hakeme küfür etmişse veya topu hakeme kasıtlı atmışsa o zaman kırmızı görmeliydi. Acaba bu çelişkiyi hakemler nasıl anlatabilir bilmiyorum.

GOLÜ SEYRETTİLER

Burak Yılmaz böyle oynamaya devam ederse, Olcan da dün olduğu gibi sol kanadı bu kadar efektif kullanırsa, Sneijder ve Selçuk istediği kadar formsuz olsun G.Saray şampiyonluk heyecanını son haftaya kadar taşıyabilir. Burak çok istedi ve şansa da olsa golünü attı. Ama Telles’e attırdığı gol bir harikaydı. Hamza Hamzaoğlu da oyunu mükemmel okudu. Değişiklik dakikaları ve oyuna soktuğu tüm isimler doğruydu. Hamit tamam verimli oynamıyor ama çok top kapıyor. Yasin de çok olumlu bir gelişim var. Geçen sezon Erciyes’de yaptığı harika çıkışı G.Saray’da da tekrarlamaya başladı.

Burak'ın sağ arka adalesindeki zorlanma ciddi değil ve oynamaya devam ederse, Olcan, Yasin, Chedjou, Sabri, Bruma dün geceki performanslarını biraz olsun artırırsa G.Saray kolay kolay kaybetmez. Hatta Şükrü Saracoğlu’nda F.Bahçe’yi yıllar sonra yenebilirler."