Süper Lig'i ikinci sırada bitirme hedefinde olan Galatasaray evinde Ligin dibindeki Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek. Galatasaray Kayseri Erciyesspor karşısında galip gelirse Şampiyonlar Ligine direk gruplar aşamasından başlayacak. Aksi halde Şampiyonlar Ligi play off turundan başlayacak. Galatasaray Kayseri Erciyesspor maçı ne zaman?, Galatasaray Kayseri Erciyesspor saat kaçta?, Galatasaray Kayseri Erciyesspor maçı hangi kanalda? İşte Galatasaray Kayseri Erciyesspor DETAYLARI

Soma İçin Seferber


Futbolseverler, “Süper Kupa Finali Manisa ya da İzmir'de oynansın. Tüm gelir madencilerin ailelerine kalsın” teklifi yaptı. 12. adam, TFF'ye, “Erciyes maçındaki ceza kaldırılsın. Gişe hasılatı kazazedelere aktarılsın” çağrısında bulundu. Yönetim yardım amaçlı maç düzenleme kararı aldı. Başkan ve ekibi ayrıca acılı ailelere taziye ziyaretinde bulunacak.

Manisa’nın Soma ilçesindeki facia, Türk futbol ailesi gibi Galatasaray taraftarının da yüreğini yaktı. Facianın yaralarını sarmak için zaman geçirmeden harekete geçen Sarı-Kırmızılı taraftarlar, sosyal medyada örgütlenip çare arayışına başladı. 12. adamın ilk adresi Türkiye Futbol Federasyonu oldu. Taraftarlar, Fenerbahçe’ye gönülverenlerle birlikte hareket ederek Süper Kupa Finali’nin Manisa ya da İzmir’de oynanması için çağrıda bulundu. Galatasaray ile Fenerbahçe’yi ağustos ayında karşı karşıya getirecek dev maçın tüm hasılatının madende yaşamını yitiren işçilerin ailelerine gönderilmesi fikri benimsendi.


‘Maçlar seyircili olsun’

Galatasaray taraftarı, TFF’den bir başka talepte daha bulundu. Hafta sonunda Türk Telekom Arena’da seyircisiz oynanması gereken Kayseri Erciyesspor maçı için yasağın kalkması istendi. Maçtan elde edilecek tüm gişe gelirinin ise yine Manisa’ya gönderilmesi şart koşuldu. Futbolseverler, Galatasaray’ın yanı sıra seyircisiz oynanacak maçlardaki cezaların kalkması ve hasılatlarının oluşturulacak fona aktarılması için seferber oldu.


Somalılar’ın pankartı unutulmadı

Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim kurulu da dün akşam saatlerinde resmi siteden yaptığı duyuruyla Soma’daki facia için ciddi adımlar atılacağını açıkladı. Ali Sami Yen’de yıllarca asılı duran, “Soma kömür diyarı, şanlı Galatasaray’ımıza başarılar diler” yazılı pankart hatırlatılarak, ilerleyen dönemde yardım amaçlı bir özel maç yapılacağı açıklandı. Karşılaşmanın tüm gelirinin kaza kurbanlarının yakınlarına bağışlanacağı ifade edildi. Ayrıca Başkan Ünal Aysal ile yöneticilerin, Soma’ya giderek kazazedelerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunacağı da duyuruldu.


34.Haftanın Hakemleri Belli Oldu Galatasaray Kayseri Erciyesspor Maçını Kim Yönetecek?

16 Mayıs 2014
20.00 (Seyircisiz) Eskişehirspor-Torku Konyaspor (Mustafa Öğretmenoğlu)
20.00 Kayserispor-Fenerbahçe (Deniz Çoban)

17 Mayıs 2014
13.30 Çaykur Rizespor-Elazığspor (Hakan Ceylan)
16.00 (Seyircisiz) Bursaspor-Gaziantepspor (Cüneyt Çakır)
19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (İlker Meral)
19.00 (Seyircisiz) Galatasaray-Kayseri Erciyesspor (Yunus Yıldırım)

18 Mayıs 2014
19.00 (Seyircisiz) Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor (Serkan Çınar)
19.00 Akhisar Belediyespor-Kasımpaşa (Deniz Ateş Bitnel)
19.00 Karabükspor-Sivasspor (Mete Kalkavan)