AA - Geçen sezonu Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayıp, yeni sezona da TFF Süper Kupa şampiyonluğuyla başlayan Galatasaray, ligin ilk yarısında şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalarak kredisini erkenden tüketti.

Sarı-kırmızılılar, sezonun ilk galibiyetine ancak 3. haftada Torku Konyaspor'u yenerek ulaşabildi ve geride kalan 17 haftada hiç liderlik koltuğuna oturamadı.

Galatasaray, ilk yarıdaki 17 maçından 8'ini kazanabilirken, 6 maçında rakipleriyle yenişemedi, 3 maçını ise kaybetti. Sarı-kırmızılılar, topladığı 30 puanla, 41 puanlı lider Beşiktaş'ın 11 puan gerisinde devreye girdi. 

Dört maçlık galibiyet serisini devam ettiremedi

Sarı-kırmızılı takım, ilk yarıdaki en başarılı dönemini 5 ve 8. haftalar arasında geçirip, üst üste 4 maçını da kazanırken, bu seriyi devam ettiremedi.

Ligin 5. haftasından itibaren Trabzonspor (1-0), Gaziantepspor (2-1), Medipol Başakşehir (2-0) ve Gençlerbirliği (4-1) maçlarını kazanarak 4 maçlık bir seri yapan Galatasaray, 19 puanlı lider Beşiktaş'la arasındaki farkı 2 puana kadar indirdi.

Galatasaray, 9. haftadaki Fenerbahçe derbisinde rakibiyle Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak serisini noktalarken, ardından üst üste 2 maç dahi kazanamadı.

Mustafa Denizli de düşüşü engelleyemedi

Galatasaray'da önemli başarılar kazanan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından, son 5 maçlık periyotta Mustafa Denizli de düşüşün önüne geçemedi.

Hamza Hamzaoğlu ile ligde çıkılan son maçta Çaykur Rizespor'a 4-3 yenilen sarı-kırmızılılar, 11. hafta sonu itibariyle 26 puanlı lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde yer alırken, 13. haftadaki Kasımpaşa maçıyla göreve başlayan Mustafa Denizli ile çıkılan maçlarda da istikrarsız görüntü devam etti.

Galatasaray takımının, sağ bek, ön libero ve forvet pozisyonları öncelikli olmak üzere, çok sayıda yeni oyuncunun kadroya dahil edilmesi planlanıyor.