Ziraat Türkiye Kupası'nda E Grubu mücadelesinde Galatasaray'ımız ile Karşıyaka kozlarını paylaştı.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılılar 3-1 galip geldi.

Galatasaray'ın gollerini 10. dakikada Sinan Gümüş, 26. dakikada Bilal Kısa ve 44'te Ryan Donk kaydetti. Karşıyaka'nın tek golünü 28'de Gökhan Ünal attı.

Teknik direktör Mustafa Denizli, Kasımpaşa'dan transfer edilen Donk'a 11'de şans verirken, Hollandalı oyuncu başarılı bir performans sergiledi. Sarı-kırmızılıların gol ayağı Umut Bulut'un 75. dakikada 3 metreden auta attığı top maçın dikkat çeken başka bir olayıydı.

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray, kupada 3'te 3 yaparak 9 puana yükseldi. Karşıyaka 6 puanda kaldı. Bir sonraki mücadelede Galatasaray, Karşıyaka deplasmanına gidecek.

DENİZLİ'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda takımının PTT 1. Lig temsilcisi Karşıyaka'yla oynadığı maçta son lig mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı.

Denizli, Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor maçında görev alan Fernando Muslera, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Aurelien Chedjou ve Semih Kaya'nın yerine Cenk Gönen, Ryan Donk, Sinan Gümüş, Bilal Kısa ile Jason Denayer'e şans verdi.

DONK İLK 11'DE

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Ryan Donk, ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi.

Mustafa Denizli'den ilk maçta formayı kapan Donk, sarı-kırmızılı formayla ilk maçını Karşıyaka karşısına oynamanın sevincini yaşadı. Kasımpaşa'da ön libero olarak görev yapan Donk, Galatasaray'daki ilk maçında da bu bölgede görev aldı.

GALATASARAY'DA 7 EKSİK

Sarı-kırmızılı takım Karşıyaka maçına 7 futbolcusundan yoksun çıktı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Semih Kaya, Lukas Podolski, Sabri Sarıoğlu, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Aurelien Chedjou ve Hamit Altıntop, kupa maçında kadroda yer almadı.

ASLAN, ÇOK HIZLI BAŞLADI

Sarı-kırmızılılar maça çok iştahlı başlarken, gol perdesini 10. dakikada Sinan Gümüş açtı. Selçuk kendi sahasından uzun bir pasla savunma arkasına kaçan Sinan'ı gördü. Sinan top kontrol edip net bir vuruşla ağlara göndermekte zorlanmadı. Taraftarın desteğini alan Galatasaray'da Bilal Kısa 25. dakikada sahne aldı...

Bilal'in yaklaşık 35 metre mesafeden gönderdiği füze doğrudan ağlarla buluştu. Deneyimli oyuncunun klas golünden sonra tribünden alkışlar yükseldi.

Mustafa Denizli'nin öğrencileri farkı 2'ye çıkarırken kalesinde hemen şok bir gol gördü. 29. dakikada gelişen Karşıyaka atağında Okan'ın şutu kaleci Cenk'ten döndü. Savunmanın unuttuğu Gökhan önüne düşen topu boş kaleye yolladı.

DONK'TAN GOLLÜ AÇILIŞ

Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan renklerine bağladığı Ryan Donk, sarı-kırmızılılarla ilk maçında golle buluştu. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde Donk ceza alanı dışından kazandığı topu Sinan'a aktardı. Sinan pasıyla Donk'u kale ağzında topla buluşturdu. Yeni transfer de net bir vuruşla takımını 3-1 öne geçirdi.

3 İSİM DİKKAT ÇEKTİ

Teknik direktör Mustafa Denizli, hareketsiz geçen ikinci devrede sahadaki oyuncuların performansını yakından görürken mücadelede yalnızca 1 değişiklik yaptı. 78'de Yasin'in yerine Carole şans buldu...

Sarı-kırmızılılarda Bilal, Olcan ve Donk sahada performansları ile dikkat çeken isimler oldu.

İKİNCİ DEVREYE UMUT DAMGASI

Maça damgayı ise Umut Bulut vurdu. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Umut Bulut inanılmaz bir gol kaçırdı. Yasin savunmanın arkasında topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya vurmak yerine yanındaki Umut'u düşündü. Umut boş kale karşısında ama topu ağlara gönderemedi. Tribünden deneyimli golcüye uzun süre ıslıklar yükseldi.

Son dakikalar daha dengeli geçerken, sarı-kırmızılıar 3-1 kazanmasını bildi.