İşte Erdal Keser'in o açıklamaları:
Kulüpten ayrıldığınız doğru?
-kulüpten ayrılığım söz konusu değildir. Almanya'da G.Saray için hizmet vermeye devam ediyoruz. Almanya ve Avrupa koordinatörü olarak görev alıyorum. Oyuncu izliyoruz ve kulübe yarar getirecek isimleri belirlemeye çalışıyoruz.
Hedefler büyüdü G.Saray'da?

Bu sene hedefler biraz daha büyük olacak. Şampiyonluk ve dördüncü yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final gibi büyük hedefler bulunuyor.

Galatasaray-Dortmund eşleşmesi için ne düşünüyorsunuz?
Benim açımdan çok ilginç bir eşleşme oldu. Çünkü her iki takımda da forma giydiğim için farklı duygular yaşıyorum. İnşallah G.Saray birinci Dortmund ikinci olarak gruptan çıkar. Dortmund takımına geçersek, 'Güç kaybı yaşadı' yorumlarına kesinlikle katılmıyorum. Aksine düzeni sistemi olduğu için kim oynarsa oynasın fark yaratıyor. Çok tehlikeli oyunculara sahipler ve Bayern Münih ile birlikte ligi domine etme özelliğine devam ediyor.

İdari menajerlik konusunda ne söylersiniz?
Bu konuda çok fazla birşey söylemek istemiyorum çünkü çok değerli ve onurlu görev diye düşünüyorum önümüzdeki süreçte ne olacağını görüceğiz.

TAKIM İKİSİNE YARDIMCI OLMALI
Keser: Pandev ve Dzemaili hocanın sistemine uyduğu için alındı, takım yardımcı olursa başarı gelir.
Pandev ve Dzemaili hakkında neler söylersiniz?

Bu oyuncular son dönemde geldi. Hoca özellikle istedi ve oyun sistemine uyduğu için transfer edildi. Kaliteli isimler ama asıl önemli olan kısa sürede uyum sağlamaları olacak. Oyuncular da yardımcı olursa bu süreç hızlı ilerler.
Tarık Çamdal'ı 1860 Münih'ten tanıyor muydunuz?

-Tarık Çamdalı 1860 Münih takımında 16-17 yaşından bu yana takip ediyordum. Aslında daha erken A takıma çıkmasını bekliyordum ama bu süreç biraz uzadı. Türkiye’ye geldikten sonra çok ciddi aşama sağladı.

Stoper için Koray yeterli olacak mı?
- Koray benim tanıdığım ve bildiğim oyuncudur. Hocamızda bu sene daha fazla şans vererek gelişimine devam edecektir. Kalitesi çok yüksek ve yeterli olduğunu düşünüyorum.

Hakan Çalhanoğlu G.Saray’a gelebilir miydi?
- Açık konuşmak gerekirse Hakan müthiş bir oyuncu ve katkısı çok olacaktır. Ama bütün oyuncular bu kademeye ulaşamıyor. Fiyatı da çok yüksek olunca bu tarz isimlere bu paralara vermeyi düşünmedik.

GOLCÜLERE DESTEK LAZIM
G.Saray’ın gol sorunu yaşadığını düşünüyor musunuz?
Ben bu yoruma biraz geniş yaklaşıyorum. Golcülere orta saha destek vermesi gerekiyor. Sneijder, Selçuk, Melo gibi isimler gol yönünde yardımcı olmaları gerekiyor.

LÖW TÜRKİYE'YE GELMEZ
Joachim Löw Türkiye’ye gelecek mi?
-Ben her zaman Löw ile konuşuyorum. Kendisinin buradaki pozisyonundan çok memnun olduğunu biliyorum. Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra Avrupa Şampiyonası'nı da kazanmak istiyor. Almanya'da istikrar söz konusudur ve 10-15 yıla yaklaşacak çalışma ortamı bulabilir.