İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United’ın teknik direktörü Slaven Bilic, sezon başında takıma katılan ve göz dolduran bir performans sergileyen Dimitri Payet hakkında açıklamalarda bulundu. Bilic, Fransız futbolcunun takımdan ayrılmasına yetecek bir paranın olmadığını açıkladı.

“Galatasaray’ı reddettik”

Slaven Bilic yaptığı açıklamada kulübün şu anda en iyi oyuncusu olarak gösterilen Dimitri Payet’i satmaya sıcak bakmadığını ve bunun da kulübün daha da yukarıyı hedeflediğinin bir kanıtı olduğunu belirtti. Hırvat teknik adam, Marsilya’dan sezon başında transfer edilen oyuncu için yakın bir zamanda yapılabilecek hiçbir teklifi dinlemeyeceklerini söyledi. Bilic, Galatasaray tarafından Fransız oyuncu için yapılan teklifin reddedilmesiyle gösterilen tavizsiz duruşun, kulübün büyük amaçlarına bir kanıt olduğunu söyledi.

“Payet, Di Canio gibi”

Geldiğinden bu yana oldukça başarılı bir performans gösteren ve 19 maçta 6 gol – 5 asistlik bir istatistik tutturan Dimitri Payet, kulüp efsanelerinden Paolo di Canio ile kıyaslanmaya başlandı. Bilic, “Kulüp tarihinde daha büyük oyuncular da var. Ancak bana göre, bu kadar kısa sürede böyle bir etki yaratan son oyuncu Di Canio’ydu” diye görüş belirtti.

Transfer döneminde Payet’i takımda tutmayı kararlaştıran West Ham, oyuncuyu kadroda tutmanın kulübe transferi düşünülen üst düzey oyuncuları ikna etmekte faydalı olacağını ve bu hareketin kulüp hedeflerini açıkça gösterdiğini düşünüyor. Bilic, “West Ham elbette Payet’ten ibaret değil. Ama o bizim en iyi oyuncumuz ve bunu söylemekte bir sakınca görmüyorum. Elbette Payet’i tutarsak, ki bunun olmaması için bir sebep görmüyorum, bu başka oyuncuların gözünde West Ham’ı cazip hale getirecek. Çünkü onlar sadece Payet’le oynamayı değil, aynı zamanda West Ham’ın da büyük düşünen ve geleceği de hedefleyen bir kulüp olduğunu düşünecekler” şeklinde konuştu.