Transfer dönemine suskun başlayan ve yaptığı hamlelerle taraftarın tepkisini toplayan Galatasaray, Habertürk Gazetesi'nin iddiasına göre; golcü oyuncu transferinde atağa kalkarak, Arsenal’in Alman yıldızı Lukas Podolski ile gizlice anlaştı. Başarılı oyuncunun adı Galatasaray ile anılıyordu. Transferin tamamen bittiği iddia ediliyor.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun isteği doğrultusunda harekete geçen Galatasaray, önce Podolski ve menajeri ile masaya oturdu. Cimbom, yapılan pazarlıklar sonucu 3 yıllık anlaşma için yıllık 3 milyon Euro ücrete yıldız oyuncuyu ikna etti.

Daha önce yakın çevresine ‘G.Saray formasını giymeyi çok istiyorum’ diyen Alman yıldızın, İngiliz kulübü yöneticileri ve hocası Arsene Wenger ile de görüşerek, “G.Saray’la anlaştım, gitmek istiyorum. Bonservis bedelim için yardımcı olun” ricasında bulunduğu öğrenildi.

HAMZAOĞLU ÇOK İSTİYOR

Bu sıcak gelişmenin ardından Galatasaray yönetimi, Podolski için Ada kulübüne de resmi teklifte bulundu.

Bonservisi için 6 milyon Euro istenen Alman oyuncu için sıkı bir pazarlığa başlayan Sarı-Kırmızılılar, 2.5-3 Milyon Euro gibi bir bonservis bedeli ile bu transferi bitirmeye çalışacak.

Hamza Hamzaoğlu’nun alınmasını çok istediği ünlü yıldız, herhangi bir aksilik yaşanmazsa, Avusturya kampına da yetişecek.

TOPLAM BONSERVİSİ İÇİN 32 MİLYON EURO ÖDENDİ

30 yaşındaki Polonya asıllı Alman yıldız, futbola Köln’de başladı. 3 sezonda Köln’de 80 maça çıkıp 45 gol atarken, gösterdiği performansla Alman Milli Takımı ve B.Münih’in dikkatini çekti.

2006’da Panzerler’e katılıp Dünya Kupası’nda boy gösterdi. Aynı sezon B.Münih’e 10 milyon Euro’ya transfer oldu. Burada geçirdiği 3 sezonda 92 maçta 23 kez ağları sarstı.

2008-09 sezonu sonunda yine 10 milyon Euro’ya eski takımı Köln’e döndü. Köln’de 3 sezonda 90 maçta 33 gol atıp yine yıldızını parlattı. 2012’de 12 milyon Euro’ya Arsenal’e geçti.

Arsenal formasıyla 2 sezonda 84 maçta görev alan 30 yaşındaki forvet, son olarak geçtiğimiz sezon 600 bin Euro’ya Inter’e kiralık gitti. İtalya’da 18 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.