Brezilyalı Wellington bitti, sıra Portekizli Bruma’nın Galatasaraylı olmasında… Futbolda gaza basan Cimbom basketbolda da atakta. Yunan yıldız Spanoulis’in transferinde top Ünal Aysal’da.

AMK Gazetesi'nin haberine göre, geride kalan sezon futbol ile erkek basketbolda şampiyon olan Galatasaray’ı yerel başarılar kesmedi, Şampiyonlar Ligi ve Euroleague için harekete geçildi. Fatih Terim ve Ergin Ataman ile sürekli fikir alışverişinde bulunan sarı-kırmızılı idareciler, yaptıkları transfer görüşmelerinde önemli mesafe katetti. Wellington’un resmiyet kazanması an meselesi, Bruma için kulübü Sporting Lizbon ile temasa geçildi.

Futbolda gaza Kolaybet basan Galatasaray, basketbolda da boş durmuyor ve Spanoulis her geçen gün Cimbom’a yaklaşıyor. Gözüken o ki sarı-kırmızılı kulübü hareketli bir hafta bekliyor. Yönetimin önümüzdeki günlerde transfer bombalarını patlatmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

WELLINGTON’U ‘KAP’MAK ÜZERE

Geçen hafta mazbatasını alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın ilk sözü “Önceliğimiz Melo’nun pozisyonu” şeklindeydi. Ön libero transferinde ismi geçen Gökhan İnler ve Obi Mikel elendi. Felipe Melo ve Wellington son iki aday olarak kaldı. 30’unu deviren Melo’nun kaprisleri yönetimi bıktırdı ve 22 yaşındaki Wellington’da karar kılındı.

SAO PAULO TAMAM

Aysal’ın danışmanları Sinan Kalpakçıoğlu ve Bülent Tulun, yanlarına Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün’ü de alarak önceki akşam Brezilya’nın yolunu tuttu ve Sao Paulo ile masaya oturuldu. Ve Wellington transferinde mutlu sona ulaşıldı. Sarı-kırmızılılar Brezilyalı ön liberonun kulübü Sao Paulo’ya 2 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek. Satın alma opsiyonu 9 milyon euro olarak belirlenen Wellington için bugün KAP’a açıklama yapılabilir.

BRUMA İÇİN GAZA BASILDI

FIFA U20 Dünya Kupası’nı mercek altına alan Galatasaray Scout Ekibi, Portekiz’in genç forveti Bruma’yı gözüne kestirdi. Teknik heyete rapor verildi. Takımı gençleştirmeye kararlı Fatih Terim, 19 yaşındaki oyuncuyu beğendi ve transferihi istedi.

Kulübü Sporting Lizbon ile 2014’e kadar sözleşmesi bulunan Bruma için sarı-kırmızılılar 7 milyon euro ödemeye hazır. Ancak Portekizli yıldızla Chelsea ve Manchester City de ilgileniyor.

SÖZLEŞMESİ İÇİN ŞOK İDDİA

Cimbom’un Bruma ile ilgilendiğini manşetlerine taşıyan Portekiz basınında dün şok bir iddia ortaya atıldı. Bruma’nın avukatı Bebiano Gomes, oyuncusunun ay sonunda boşa çıkacağını açıkladı. FIFA kurallarına göre 18 yaşından küçük bir futbolcu 3 yıldan fazla sözleşme imzalayamıyor. Ve 1994 doğumlu Bruma’nın 16 yaşındayken Sporting ile imzaladığı kontrat geçerliliğini yitiriyor.

SPANOULOIS’İ BAŞKAN BİTİRİYOR

Yeni sezonda Euroleague’de boy gösterecek Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Avrupa’nın en gözde oyuncusuna kancayı taktı: Vassilis Spanoulis. 2 senedir Avrupa şampiyonu yaptığı Olympiakos’tan ayrılma kararı alan Yunan yıldız, sarı-kırmızılıların dışında Rus devi CSKA Moskova ve İspanyol ekibi Barcelona’nın radarında. Ama Spanoulis’in menajeri Misko Raznatovic, CSKA ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. Çünkü oyuncuya eşinden ‘Rusya’ izni çıkmadı! Geriye Barcelona ve Galatasaray ihtimali kaldı.

ÜNAL AYSAL EL KOYDU!

Navarro ile yan yana oynamaya soğuk bakan ve takımın kendi üstüne kurulmasını isteyen Spanoulis artık Ünal Aysal’a emanet. Bu transferle bizzat ilgileneceğini antrenörü Ergin Ataman’a söyleyen Aysal, 30 yaşındaki Yunan yıldızın Galatasaraylı olması için tüm
şartları zorlayacak.