Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin, Fethiyespor’a elenmesi Galatasaray’da beklenenin aksine sevinç değil üzüntü yarattı. Neden mi? Çünkü şampiyonluk yolundaki ezeli rakipleri bu sezon sadece ligde mücadele ederken, Galatasaray üç kulvarda ter dökecek...

Ligde Fenerbahçe’nin 9 puan arkasında bulunan sarı-kırmızılıları bu yoğun maç temposu ciddi anlamda rahatsız ediyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki kaderi Juventus maçına bağlı olan Galatasaray, İtalyan ekibine yenilirse ya da berabere kalırsa Real Madrid-Kopenhag maçının sonucuna göre Avrupa Ligi’ne devam edebilir. Cim-Bom bu kupada örneğin yarı final oynarsa 8 maç fazladan yapacak.

Aslan, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir tur daha geçerse kendini grupların içinde bulacak. Bu da ekstradan 6 maç daha oynamak demek. Bu durum ara dönemde dinlenme fırsatı bulacak Fenerbahçe’ye yararken, sarı-kırmızılı takım izin yapmak için yeterli zamana sahip olamayacak. Grupta ilk 2 sıraya girmesi halinde yarı finale kalacak olan Galatasaray’ı 2 maç daha bekleyecek. Özetle Cim-Bom dar bir kadro ile 3 kulvarda yoğun bir takvimle karşı karşıya kalırken, kadro derinliğine sahip Fenerbahçe tek kulvarda olmanın rahatlığıyla yol almaya çalışacak.

Statü değişmeli

Galatasaray Yönetimi mevcut statüsüyle Türkiye Kupası’nın hiçbir cazibesi olmadığını düşünüyor. Sarı-kırmızılılar kupada birçok Avrupa ülkesindeki gibi grup yerine eleminasyon sistemi olmasını savunuyor. Bu durumun sürpriz sonuçları artıracağını ve bunun da ilgiyi kupaya çekeceğini dile getiren yöneticiler, gruplarda alt liglerdeki takımların şanslarının azaldığına dikkat çekti. Oyuncuların maç başı ücretleri ve giderleri dikkate alındığında kupanın kazanılması halinde bile zarar ettiklerini kaydeden sarı-kırmızılılar, TFF’den statü konusuna çözüm bulmasını istedi.