Gelecek sezon öncesinde transfer çalışmalarına start veren Galatasaray, İtalyan teknik adamın arayışları doğrultusunda harekete geçti. Devre arasında başladığı değişim operasyonuna yaz aylarında da devam edecek olan sarı-kırmızılılar, Mancini'nin istediği yerli stoper takviyesi için ilk adımı attı ve Akhisar Belediyespor'dan Uğur Demirok için teklifini yaptı.

Bu sezon gösterdiği performans ile milli takıma kadar yükselen 25 yaşındaki oyuncu için yeşil-siyahlı ekibin yöneticileri ile görüşmelerde bulunan Galatasaray, ilk etapta bonservis için 2 milyon euroluk bir teklifi masaya koydu. Gelecek sezon daha da düşecek olan yabancı kontenjanı nedeniyle yerli stoper transferini elzem olarak gören Aslan, Akhisar'ın vereceği cevaba göre çalışmalarına devam edecek ve gerekirse alternatiflere yönelecek.

GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYOR

Galatasaray altyapısından yetişen, ancak İstanbul'da fazla şans bulamayan Uğur, Hamza Hamzaoğlu'nun da milli takıma geçmesi ile birlikte ayrılığa sıcak baktığını belli etti. Galatasaray ile ilgili söylentiler üzerine açıklamalarda bulunan yetenekli stoper, "Her futbolcu üç büyüklerde oynamak ister, ben de istiyorum. Tabii kulübümün menfaatlerine uygun biçimde olmasını isterim" diyerek tranfere yeşil ışık yaktı.

Sarı-kırmızılıların altyapısından yetişen ve şu anda da takımda bulunan Aydın Yılmaz ve Emre Çolak gibi isimlerle çok yakın arkadaşlığı bulunan 1988 doğumlu oyuncunun sözleşmesi gelecek sezon sonunda sona eriyor. Süper Lig'de Akhisar forması ile 30 mücadelede sahaya çıkan 1,85'lik stoper, 3 gol ve 1 asistlik performansı ile skora da katkı verdi.