Süper Lig'in 10. haftasında yapılacak Galatasaray - Eskişehirspor maçıyla iki ekip lig tarihinde 59. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlar da Galatasaray, 24 kez 3 puanı alan taraf olmayı başarırken, Eskişehirspor ise 9 müsabakadan galibiyet ile ayrıldı. İki ekip arasındaki 25 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın toplam 79 golüne, kırmızı-siyahlılar 51 golle karşılık verdi.

ASLAN, YENİ SERİ BAŞLATMAK İSTİYOR

Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisini Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak bozan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, yeni bir seri başlatmak istiyor. Eskişehirspor engelini kayıpsız geçmek isteyen Aslan, Devler Ligi'nde deplasmanda oynayacağı Benfica karşılaşması öncesi de moral depolamak istiyor.

Ev sahibi ekip Galatasaray'da, sakatlığı sebebiyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Hamit Altıntop'un yanı sıra kart cezalısı Wesley Sneijder ile Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Carole, Eskişehirspor'a karşı forma giyemeyecek.

Sakatlığı tam olarak geçen Burak Yılmaz ile Denayer'in ise ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

ESKİŞEHİRSPOR SON SIRAYA DEMİR ATTI

Geride kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden Eskişehirspor, ligin son sırasında yer alıyor. Bu periyotta rakip fileleri 7 kez havalandıran kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise 18 gol gördü.

İSMAİL KARTAL ÇARE OLMADI

Ligin ilk 7 haftalık periyodunda aldığı kötü sonuçlar sebebiyle teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayıran Eskişehirspor yönetimi, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ı göreve getirmişti. Ancak deneyimli çalıştırıcı, takımın başında çıktığı Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarından puan çıkartamadı.

DÜDÜK BÜLENT YILDIRIM'DA

Yarın Türk Telekom Arena Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak olan müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ali Saygın Öge olacak.