Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferlerinin yanı sıra, Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen başarının Galatasaray’a para olarak getirisi büyük olacak.

Ağustos ayının başında Londra’da Arsenal, Napoli ve Porto takımlarının yer alacağı Emirates Cup’a davet edilen sarı-kırmızılılar, organizatörlerin gözdesi oldu. İngiltere ve Slovenya’da iki kamp yapacak Galatasaray’ın kapısını her gün çalan organizasyon firmaları, turnuva ya da maç teklifinde bulunuyor.

Sarı-kırımızılılar ise yükselen marka değeri ile bu şirketler karşısında masaya güçlü şekilde oturuyor. Böylece Galatasaray ile oynamanın bedeli de ağır olacak. Çünkü sarı-kırmızılılar, amatör maç dahi olsa organizasyon şirketlerinden en az 200 bin euro talep ediyor. Bu rakama ek olarak özel uçak, otel konaklama ve transferler de yine tur şirketlerine bırakılıyor.

Galatasaray’ın uyguladığı ücret politikasının, Barcelona, Bayern Münih gibi dev ekiplerin istediği rakamlara yakın olduğunu savunan organizasyon firmaları ise, “Almanya’da bu rakam karşılanabilir. Sonuçta orada taraftarı toplayabilirsiniz. Ancak diğer ülkelerde bu çok zor” ifadelerini kullanıyor. Betexper Bu şekildeki ücret politikasıyla kulübün kasasından para çıkmamasının hedeflendiği belirtildi.

Galatasaray sezon öncesi ilk etap çalışmalarını İngiltere’de gerçekleştirecek. Sarı-kırmızılılar 8-17 Temmuz tarihinde İstanbul’a döndükten sonra 22’sinde bu kez Slovenya’ya giderek 1 hafta burada kamp yapacak.

Milliyet