2014 Dünya Kupası'na sayılı günler kalmışken, Brezilya'ya oyuncu gönderecek olan Galatasarayımıza da sevindirici bir haber geldi. FIFA, yaptığı açıklama ile, 2010 Güney Afrika'da olduğu gibi, Brezilya'ya da oyuncu gönderecek olan kulüplere ödeme yapılacağını açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, futbolun en büyük arenası olan Dünya Kupası'nda mücadele edecek oyuncu başına, günlük 2800 dolar, yani yaklaşık 5900 Türk Lirası ödeyecek. 12 Haziran'da başlayacak olan dev organizasyonun 2 hafta öncesinden başlayacağı açıklanan ödemeler, oyuncuların mücadele verdiği milli takımların elenmesine kadar sürecek. Ülkemizden de birçok oyuncunun milli takımları ile mücadele vereceği turnuvadan en karlı çıkacak olan takım ise Galatasaray'ımız olacak. Brezilya'ya tam 6 oyuncusunu gönderecek olan sarı-kırmızılılarımız en yüksek geliri elde edecek.

GALATASARAY EN AZ 1 MİLYON TL ALACAK!

Aslanlarımızdan, Hollanda'da Wesley Sneijder, Fildişi Sahili'nde Didier Drogba, Uruguay'da Fernando Muslera, Bosna-Hersek'te Izet Hajrovic ve Kamerun'da Aurelien Chedjou ve Dany Nounkeu Dünya Kupası'nda başarılı olmak için ter dökecek. Sarı-kırmızılılar, böylece 6 oyuncusu da gruplardan çıkmadan elenmesi durumunda bile, 29 gün için toplamda 487,200 dolar, yani 1,026,600 Türk Lirası alacak.

Toplamda kulüplere 70 milyon dolarlık bir rakamı dağıtacağını açıklayan FIFA, 2010 Dünya Kupası'nda ise her oyuncu için gün başına 1,700 dolar ödemişti.