Galatasaray'ın Portekiz ekibi Sporting Lizbon'dan transferi 19 yaşındaki genç yıldızı Bruma, Süper Lig'de oynadığı ilk lig maçının ardından sıcağı sıcağına tüm duygu ve düşüncelerini paylaştı. Salı gecesi Real Madrid ile oynanacak maçta ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme deneyimini yaşayacak olan genç oyuncu, hem çok heyecanlı hem de gururluydu...

"Hayallerimi gerçekleştirebilmek için buradayım" diyen ve "O, benim futbolcu olarak tek idolüm" dediği dünyaca ünlü vatandaşı Cristiano Ronaldo ile ilk kez karşı karşıya oynama şansı yakalayabilecek olmaktan dolayı büyük onur duyan Bruma, hem maçla ilgili düşüncelerini hem de gelecekle ilgili hedeflerini anlattı. İşte Galatasaray'ın son transferi Portekizli genç yıldız Bruma ve sözleri:

'ŞAMPİYONLAR LİGİ HERKESİN RÜYASI'
"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak sadece benim değil, tüm futbolcuların hayalidir. O yüzden benim için çok önemli bir duygu. İlk defa Devler Ligi'nde G.Saray forması ile mücadele edeceğim. Tabii ki kolay değil ama diğer taraftan da arkadaşlarımın da yardımıyla iyi bir Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşamak istiyorum. Çünkü çok önemli bir arena. Herkesin rüyasında olan, oynamak için can atılan bir yer. Herkesin seyrettiği bir lig. O yüzden kariyerim için de bu deneyim çok önemli olacak. Sonuçta ne olursa olsun amaç, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak. O kupayı kaldırmak herkes için bir hayaldir. Ama bunu adım adım değerlendirmek lazım. Şimdiden çok uzun vadeli yorumlar yapılmamalı. Maç maç bakmalıyız. İlk maç Real Madrid'le ve şimdi ona iyi konsantre olmalıyız."

'RONALDO TEK İDOLÜM'
"Hem Cristiano Ronaldo'ya hem de Real Madrid'e karşı ilk defa oynayacağım. Bu benim için çok gurur verici bir şey. Çünkü Ronaldo benim idolüm. Ve idolüme karşı, örnek aldığım futbolcuya karşı oynamak bana gurur veriyor. Diğer taraftan bizim de önemli hedeflerimiz var. Ben de takım arkadaşlarımın yardımıyla, Real Madrid karşısında şans bulduğum takdirde göstereceğim iyi bir performansla takımımı iyi yerlere taşımak istiyorum. G.Saray'ın hedefi her zaman şampiyonluktur. Burada da hedefimiz mutlaka gidebildiğimiz yere kadar gitmek olacak."

'REAL'İ YENERSEK GÜZEL OLUR'
"Antalyaspor karşısında güzel bir maç oynandı. Ama istediğimiz sonucu alamadık. Berabere bitti. Daha iyi bir sonuç da alabilirdik, bunu da hakettiğimizi düşünüyorum. Ama olmadı. Benim de ilk maçımda 3 puanla tanışmam güzel olurdu. Fakat Real Madrid'i yenersek daha da güzel olur. Diğer taraftan amacımız; taraftarlarımızı mutlu şekilde evlerine gönderebilmek. Ama bunu bu maçta başaramadık. Umarım Real maçını kazanır ve onlara bu mutluluğu tattırırız."

'ÖNCE G.SARAY, SONRA MİLLİ TAKIM'
"Hayallerimin arasında Portekiz Milli Takımı'na gitmek var. Dünya Kupası benim için çok büyük bir hedef olabilir. Ama şu an için önce G.Saray'da başarılı olmalıyım. G.Saray için bir şeyler yapmak istiyorum. Hem futbolculuk anlamında hem de kişilik anlamında. Takım arkadaşlarım ve hocamın yardımıyla bir yerlere gelmek istiyorum. Şu an için ilk hedefim bu. Zaten bunlar olduktan sonra, milli takım hocasının da takdiri ile kapılar açılabilir. Ama önce G.Saray'da başarılı olmalıyım."

'HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM'
"Şu anda herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Hocamıza, arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına ve tesisteki herkese... Herkesin adapte olmam için elinden geleni yaptığını görüyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Antalya maçında taraftarlarımız da aynı şekilde beni son derece sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Onlara da sizin aracılığınızla ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım böyle devam eder ve ben de G.Saray'ın başarılarına katkı sağlayıp, herkesi mutlu etmeyi başarırım."

'SNEİJDER-DROGBA'DAN ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR'
"Şampiyonlar Ligi gibi bir platformda, idol olmuş oyuncularla birlikte mücadele etmek ve öyle oyuncularla aynı formayı terletmek, benim için çok onur verici. Hem Sneijder hem de Drogba, idol konumuna gelmiş futbolcular... Mutlaka onlardan öğreneceğim çok şey var. Sadece onlar değil, diğer takım arkadaşlarımdan da öğreneceğim çok şey var."

'TERİM'İ BABAM GİBİ GÖRÜYORUM'

"Hocamız Fatih Terim, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da fazlasıyla tanınan çok önemli bir teknik direktör. Herkesin saygı duyduğu ve futbolu çok iyi bilen bir isim. Ben de onu 'Babam' diye nitelendiriyorum. Buraya gelmemde mutlaka çok büyük emeği var. Futbolcu olarak da, kişisel gelişim anlamında da beni çok daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. O yüzden öyle bir isimle de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorum."

Haberturk