SPORX DIŞ HABERLER - Galatasaray'ın Fransız ekibi Troyes'dan kadrosuna katması beklenen Lionel Carole için Fransa'dan bir rakip çıktı.

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı ama henüz resmi açıklama yapmadığı 24 yaşındaki sol bek için Lille'in devreye girdiği iddia edildi.

Fransız L'Equipe gazetesi, transfer sezonunun açılmasının ardından Simon Kjaer, Abdoulaye Diaby, Jonathan Delaplace, Idrissa Gueye ve Adama Traore'yi kaybeden Lille'in bu oyuncuların yerlerini yavaş yavaş doldurmayı planladığı kaydedilirken sol bek mevkiine ilk adayın Queens Park Rangers'ta forma giyen Armand Traore olduğu kaydedildi.

Lille, Armand Traore'yi kadrosuna katamazsa rotasını Lionel Carole 'a yöneltecek ve maliyeti yüksek olmayan oyuncunun transferini bir an önce bitirmeye çalışacak.

Fransız ekibi Troyes, 2 Temmuz'da resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Carole'ın Galatasaray'a transfer olacağını duyurarak, "Galatasaray ile Troyes, Carole için anlaşmaya vardı. Oyuncu önümüzdeki günlerde sağlık kontrolünden geçecek" ifadeleri kullanılmıştı.

Nantes altyapısında yetişen 24 yaşındaki sol bek Lionel Carole, geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 2'de 37 karşılaşmada görev alırken, 5 gol pası verdi.