2011-12 sezonunda Atletico Madrid'e 12 milyon euro karşılığında 5 yıllık imza atan Arda, iki sezon önce kazanılan UEFA Avrupa Ligi'nin ardından bu kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasında finale yükseldi. Galatasaray'ın evladı, eski kaptanı, takımına bir katkı daha yaptı ve Galatasaray'ın kasasına 1 milyon euro daha girmesine neden oldu.

Atletico ile yapılan sözleşmede bonservis 12 milyon euro görülürken, İspanyol ekibinin Devler Ligi'nde final oynaması halinde ise ‘1 milyon euro daha Galatasaray'a ödenir’ bonusu da yer alıyor. Chelsea karşısında Atletico’nun 3-1'lik galibiyetine, golü ile katkı yapan ve takımını finale taşıyan Arda, başarısıyla tüm Türkiye'nin yüzünü güldürürken yuvasına da 1 milyon euro daha kazandırdı.

Galatasaray'ın Atletico Madrid ile imzalanan anlaşması şu şekildeydi;

Profesyonel Futbolcumuz Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferi konusunda mutabakata varılmıştır. Taraflar, Atletico Madrid'in bu transfer karşılığında Galatasaray A.Ş.'ye 12.000.000 Euro transfer bedeli ve 1.000.000 Euro bonus ödemesi yapması ve Arda Turan'ın bir Türk Kulübüne transferi halinde Galatasaray A.Ş.'ye öncelikli alım hakkı tanınması konusunda anlaşmışlardır.

HAFTANIN 11'İNE SEÇİLDİ