Oyuncular ve teknik adamların da görüşü alınarak hazırlanan bu proje ile tesislerin tümünde düzenlemeye gidilirken toplamda 2 milyon liralık harcama olması bekleniyor
 
Duygun Yarsuvat yönetiminde de yer alan ancak mali ve finansal işlerden sorumlu olan Dursun Özbek, Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst’ün işine karışmamak adına Metin Oktay Tesisleri’ne adım bile atmadı... Seçime girip başkanlık koltuğuna oturan Özbek, mazbatayı alır almaz ise tesisleri gezmek için Florya’nın yolunu tuttu. 
 
Ancak gördüğü manzara Özbek’in başından aşağısına kaynar sular dökülmesine neden oldu... Tesislerin eskiliği, bazı bölümlerin döküntü hali Özbek’in içini acıtırken hemen harekete geçti ve yenileme çalışmalarına başladı. Mali durumu iyi bilen Özbek, kulübün kasasından bir lira bile çıkmadan bu işi bitirmek isterken kolları sıvadı ve kendi şirketlerinden işçi ve malzeme desteği ile operasyona başladı. 
 
Sonrasında bazı yöneticiler ve GSYİAD’dan da destek gelirken tesislerin yeniden ayağa kaldırılması çalışmaları da bitme aşamasına geldi. Bugüne kadar 1.5 milyon liraya yakın bir masraf yapılırken iş tamamlandığında ise bu rakamın 2 milyon lira olması bekleniyor.
 
A Takım Binası: 
 
Eskiyen mobilyalar başta olmak üzere, halılar, döşemeler, lambalar yenilendi. Hatta çarşaf takımları bile değiştirildi. Kamp döneminde oyuncuların en çok zaman harcadıkları aktivite odasında TV’ler yenilenirken sadece futbol değil diğer spor branşlarında da tüm liglerin izlenebileceği sistem kuruldu.. Bir kamp dönemi klasiği olan langırt ve bilardo masaları ise aynı yerinde duruyor, ayrıca oyun konsolları da yenileri ile değiştirildi.
 
Sahalar:
 
A takımın sahası ile başlayan drenaj çalışmaları tüm zeminlere uygulandı, gerekli düzenlemeler yapıldı. 
 
Kütüphane:
 
A takım binası içinde yer alan aktivite odasının bir bölümü kütüphane olarak yeniden düzenleniyor.
 
Altyapı Binası:
 
Bu bina A’dan Z’ye değişiyor... Başta tuvaletler ve duş alanı olmak üzere, derslikler, teknik direktör odaları, oyuncuların odaları yeni baştan düzenlenirken kapılar ve pencereler bile yenileniyor. 4 yıldızlı otel seviyesine göre yenilenen altyapı binasında TV odası da yenilenen alanlar arasında.
 
Aslanlı Yol:
 
Tesislerin girişi daha modern bir hale getirilirken aslanlı yolda da yeni düzenleme yapıldı.
 
GS TV Stüdyosu:
 
Sarı-kırmızılıların TV stüdyosu yeniden yapılıyor. Ses sistemi baştan aşağıya çağın gerekliliklerine göre düzenlenirken dekorasyon olarak da farklı bir kimlik oluşturulmak isteniyor.
 
Basketbol Salonu:
 
Kadın takımı ile tekerlekli sandalye basketbol takımının kullandığı salonun parkeleri ve ışıklandırması yenilenirken ısıtma sisteminden mutfağına kadar tüm alanlarda değişim yaşandı.
 
İki proje daha geliyor
 
Metin Oktay Tesisleri’nin şantiye alanına dönmesini engellemek için hazırlanan iki proje ise şu anda bekletiliyor. Ana bina ve A takımın kamp binalarının dış cephelerinin yeniden düzenlenmesi ve ısı yalıtımı yapılması da planlanırken bunun için bir süre beklenecek.
 
İkinci proje ise tesislerde bulunan basın odasının yenilenmesi. Turgay Vardar basın odası UEFA standartlarının çok altında. UEFA 80 kişilik bir basın odası isterken aynı zamanda canlı yayınların rahatlıkla yapılması için gerekli donanım ve ses sistemi ile de ilgili kriterler koyuyor. Yeniden yapılması planlanan basın odası ise 100 kişilik olarak projelendirilirken Şampiyonlar Ligi maçları öncesindeki basın toplantılarının da burada gerçekleştirilmesi düşünülüyor.