Galatasaray'ın yanlış transfer harcamalarından doğan zararlara bir yenisi daha eklendi. Sarı kırmızlı kulübün  2009 Temmuzu'nda Fransa Ligi takımlarından Lille'den transfer ettiği Abdul Kader Keita, 2010 Temmuzu'nda Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne 8 milyon 150 bin Euroya satılmıştı.

Adnan Polat döneminde yapılan bu transfer hamlesinde, o dönemde yapılan anlaşma gereği Galatasaray'ın Keita'nın satışından Lille Kulübü'ne 1.1 milyon Euro  bonus ödemesi gerekiyordu. O dönemde ödenmeyen bu rakam Fransız kulübünün FIFA'ya başvurması sonucunda Galatasaray'ın hakkında açılan soruşturma sarı kırmızılı kulübün aleyhinde sonuçlandı.

Galatasaray'ın son 3 aylık mali bilançosunda Lille kulübüne ödenen 1.1 milyon Euro gösterildi ve ödemenin gerçekleştiği kesinlik kazandı.

GALATASARAY'DAN DOĞAN TV'YE 6 MİLYON DOLAR İADE

Sarı kırmızılı kulübün son üç aylık mali bilançosunda bir gerçek daha ortaya çıktı. Sarı kırmızılı kulüple Doğan TV arasında 2018 yılına kadar sürecek olan UEFA ve özel maç yayın anlaşması sona erdirildi. Yapılan hesaba göre de Galatasaray Kulübü'nün Doğan TV'ye 6 milyon dolar geri iade etmesi kesinlik kazandı.

Bu anlaşmada Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde yapılmış ve Doğan TV ile yapılan anlaşma sonrasında elde edilen gelir Elano ve Misimoviç'in transferine harcanmıştı.