Galatasaray, takımdan ayrılan Didier Drogba’nın yerini doldurmak için transfer çalışmalarını hızlandırdı.

Müjdeli haber ise Kamerun Milli Takımı’nın dünyaca ünlü golcüsü Samuel Eto’o’dan geldi. Yapılan ilk temasta olumlu yanıt veren 33 yaşındaki yıldız forvetin, “Galatasaray’a gelirim” dediği öğrenildi.

Chelsea’den ayrılacak olan Eto’o’nun, önümüzdeki sezonda da Şampiyonlar Ligi’nde oynama düşüncesi taşıdığı ve bu nedenle G.Saray’da oynama fikrine sıcak baktığı belirtildi. Habertürk'te yer alan haber şu şekilde:

Usta forvetin 2 yıllık sözleşme talep ettiği ve 14 milyon Euro garanti ücret istediği kaydedildi. Yönetim bu rakamı düşürmek için menajeriyle pazarlıklara başladı.

SON KARARI AYSAL VERECEK

Eto’o’nun yıllık ücretini çok bulan G.Saray cephesinin, kendisine ‘Drogba tarifesi’ önermeyi planladığı ortaya çıktı. Kamerunlu forvete 2 yıl için en fazla 12 milyon Euro civarında bir teklif yapılacağı öğrenildi.

Tüm bu gelişmelere karşın, transferde son kararı ise başkan Ünal Aysal’ın vereceği belirtildi. Diğer alternatifleri de inceleyen Aysal’ın listesinde, Fernando Torres ve Balotelli gibi yıldızlar da bulunuyor. Ancak bu oyuncuların maliyetlerinin astronomik rakamlara çıkması nedeniyle, bonservisi elinde bulunan Eto’o daha hesaplı gözüküyor.

41 MAÇTA 14 GOL-7 ASİST

Chelsea’nin teknik patronu Jose Mourinho’nun, Eto’o’yu yaşlı bulduğuna yönelik sözlerinin ortaya çıkması, İngiltere’de gündem oluşturmuştu.
Gollerden sonra Mourinho’ya korner bayrağıyla ‘bastonlu dede’ göndermesi yapan Eto’o, geride kalan sezonda İngiltere’de toplam 41 maça çıktı, 3’ü Şampiyonlar Ligi’nde toplam 14 gol attı, 7 asist yaptı. Eto’o, Kamerun Milli Takımı’nın Brezilya’daki en büyük kozu konumunda bulunuyor.

Habertürk