"Türkiye'ye gidebilirim. Transferim Muslera ile takas şeklinde gerçekleşebilir. Bu ihtimal ciddi şekilde konuşuluyor..."
 
Transferde şu ana kadar taraftarının beklediği hamleleri yapamayan çifte kupalı şampiyon Galatasaray, operasyonları sessiz ve derinden yürütüyor, haberler kulüpten çok futbolculara yakın kaynaklardan sızıyor.
 
İşte onlardan bir tanesi... Yıldızın adı; Antonio Valencia. Manchester United’ın 2009’da 19 milyon Euro (57 milyon TL) karşılığında renklerine bağladığı Ekvadorlu futbolcu, Kırmızı Şeytanlar’da geçen 6 sezonun ardından kulüpte çok seviliyor ama eskisi kadar popüler olmadığı bir gerçek. Sağ kanadı hem savunmada hem de hücumda çok iyi kullanan, sürati ve gücüyle rakiplerini yıpratan 29 yaşındaki oyuncunun aklında bugünlerde Galatasaray var.
 
PİYASASI 10 MİLYON EURO
 
Manchester’da yaşayan bir Türk arkadaşından sık sık Galatasaray hakkında bilgi alan Valencia, dost sohbeti sırasında aynen şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’ye gidebilirim. Transferim Muslera ile takas şeklinde gerçekleşebilir. Bu ihtimal ciddi şekilde konuşuluyor.” Cim Bom, Muslera’yı elden çıkartmaya sıcak bakmasa da 20 milyon Euro’luk (60 milyon TL) bir teklife ‘hayır’ demeyeceği biliniyor. Valencia’nın şu anki piyasa değeri ise 10 milyon Euro (30 milyon TL) civarında. Eğer bu transferde takas formülü devreye girerse, Manchester United cephesi Valencia dışında yüklü bir miktar parayı da gözden çıkarmak zorunda.
 
ORTALAMASI 81 DAKİKA
 
Villarreal, Huelva ve Wigan’dan sonra 2008’de Manchester United’a gelen Valencia, Kırmızı Şeytanlar’da kariyerinin zirvesine çıktı. Geçen sezon da United’da en yüksek ortalamayı tutturan isimlerden biri olan yıldız, 32’si lig olmak üzere 35 maça çıktı, ortalamada 81 dakika sahada kaldı.