Galatasaray ’a biletleri vergi ödemeyen dernek üzerinden kestiği gerekçesiyle 54 milyon liralık vergi ve bir misli de cezası kesildi. Toplam 108 milyon lirayı bulan rekor ceza daha önce de tartışma konusu olan teberrulu bilet satışından geldi. Bu rakam Galatasaray Sportif AŞ’nin 596 milyon liralık toplam varlığının 6’da birine denk geliyor.

Habertürk'ün haberine göre, Galatasaray, maç biletlerinin yüzde 90’ını Galatasaray Derneği adına (teberrulu) yüzde 10’unu da vergiye tabi olan Sportif AŞ adına kesiyordu. Böylece biletlerin yüzde 10’u için vergi ödüyordu. Ceza da işte bu nedenle geldi. Ceza 2010-2012 yıllarındaki üç ayrı dönemdeki işlemleri kapsıyor. Kulüp yetkilileri Maliye’nin kestiği cezada haksız olduğunu belirterek ellerindeki konuyla ilgili yasal kararlar olduğunu ifade ettiler.

Galatasaray’ın konuya ilişkin olarak tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunduğunu açıkladı. Maliye şirketi tarhiyatı yapılmamış olan inceleme sonuçları toplamı yaklaşık 54 milyon TL vergi aslı ve aynı tutarda vergi ziyaı konusunda 8 Nisan’da uzlaşmaya davet etti. Şirketten yapılan açıklama göre kulübün daha önce vergi uyuşmazlıklarında aldığı cezalarda büyük indirimler sağlandığını da açıkladı.

DAHA ÖNCE % 4’ÜNÜ ÖDEDİ

Galatasaray’ın 1 Şubat 2011’de yaptığı açıklamaya göre 2005-2009 dönemine ait 29.3 milyon TL vergi aslı ve 43.9 milyon TL vergi ziyaı cezası olan toplam 73.2 milyon TL’lik tutar uzlaşma ile 2.9 milyon TL’ye indirilmişti. Kulüp bu şekilde yüzde 96 oranında indirimle cezanın sadece yüzde 4’ünü ödemişti.