Galatasaray’da Süper Lig ve Türkiye Kupası’ndan sonra, Süper Kupa’nın da kazanılması yüzleri güldürürken, sahadaki futbol ise sarı-kırmızılılara iyi bir ders oldu.

Özellikle defansif zaafiyet panik yaratırken, Hamzaoğlu ve kurmayları maçtan sonra kupayı analiz ederken çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Hamzaoğlu ve ekibine göre Bursa maçında yaşanan defansif sorunların nedeni, stoperlerden kaynaklanmadı. Hocalara göre problemin esas kaynağı Melo’nun yokluğu olarak tespit edildi.
Bilal’in iyi niyetine ve Selçuk’un fedakarlığına karşın Brezilyalı futbolcunun yerinin doldurulamadığı görüşünde birleşen teknik kadro, bu nedenle Melo sorunun bir an önce çözülmesini arzu ediyor. Hamzaoğlu ve yardımcıları Inter ve Nice özel maçlarındaki defansif sorunların da bundan kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Burak formsuz
Cim-Bom’un teknik kadrosunu düşündüren bir diğer konu ise Burak Yılmaz’ın sezona formsuz girecek olması... Golcü futbolcu kamp döneminde de mutsuz bir tablo çizerken, Inter’den sonra Bursa maçında da istenilen performansı gösteremedi. Teknik kadro bu durumun geçici olduğunu düşünse de, Burak’la özel bir görüşme yapılarak sorunlarının masaya yatırılacağı belirtildi.
Inter maçında taraftarın protestosuna maruz kalan ve bu yüzden teknik kadronun kiralanmasına karar verdiği Sercan Yıldırım da planların yeniden gözden geçirilmesine neden oldu. Hamza Hamzaoğlu’nun Sercan’daki bu gelişme üzerine forvet transferi için yeniden talepte bulunduğu belirtildi.
Cim-Bom’un hocası, yedek santrfor olarak eski öğrencisi Oumar Niasse olmasına karar verdi. Hamzaoğlu’nun Niasse ile bizzat temas kurduğu ve bu transferin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Lokomotif Moskova da kiralanma konusunda bir sorun çıkarmıyor.

Zaten oynayamazdı

Galatasaray’da en büyük sancı olarak görülen “Felipe Melo” vakası tüm tazeliğini korurken, ilginç bir detay ortaya çıktı.
Sarı-kırmızılılarda kalıp kalmayacağı şüpheli görülen Brezilyalı futbolcu, Bursaspor ile oynanan TFF Süper Kupa finaline götürülmemişti. Bu, Hamza Hamzaoğlu’nun Melo’yu düşünmediği şeklinde yorumlanmış, “Kadro dışı” olarak lanse edilmişti. Ancak sarı-kırmızılıların, Sambacı’ya henüz lisans bile çıkarmadığı görüldü.
Melo’nun kalıp kalmayacağının henüz netleşmemesi nedeniyle lisansını çıkararak yabancı fonuna para yatırmak istemeyen Galatasaray, bu nedenle Melo ile ilgili resmi başvurusunu yapmadı. Böyle olunca da Melo’nun Süper Kupa’da oynaması zaten teknik olarak ortadan kalktı.

Son 48 saat

Galatasaray’daki durumu papatya falına dönen Felipe Melo’nun durumu da bugün veya yarın netlik kazanacak. Oyuncunun menajeri Baster Jose Rodriguez yeniden İstanbul’a çağrılırken Sambacı’nın durumu açıklığa kavuşacak. Melo’nun 2 senelik yeni kontrat isteğine kesinlikle olumsuz yanıt verecek olan sarı-kırmızılılar, kendisine istediği imkanı sunacak olan Melo’ya “Ya 1 sene daha oynayıp kontratını tamamlarsın ya da yolumuzu ayıralım” diyecek.
Eğer Melo, Galatasaray’da kalmaya karar verirse lisansı hemen çıkarılacak ve Futbol Federasyonu’na verilecek 28 kişilik kadroya dahil edilecek.