Ocak ayında kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun transfer planı belli oldu. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'la önceki gün Florya'da bir görüşme gerçekleştiren Hamzaoğlu, 2. devrenin planını da sundu.

Aurelien Chedjou'nun Afrika Kupası'na gidecek olması nedeniyle savunmaya takviye isteyen deneyimli teknik adam, Bursasporlu Serdar Aziz'in yanı sıra Akhisar ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uğur Demirok'tan birinin alınmasını talep etti.

Akhisar'a bir miktar para ile takas teklifi sunan ve yeni teknik direktör Roberto Carlos'un kararını beklemeye başlayan sarı-kırmızılılar buradan olumlu bir sonuç çıkmasını umuyor.

TRABZONSPOR DA RESMEN DEVREDE

Uğur Demirok için Trabzonspor'un da resmi teklifi Akhisar Kulübü'ne ulaşırken, Roberto Carlos'un ayrılık kararına izin vermesi durumunda rakamlar yeniden konuşulacak. Hem Hamza Hamzaoğlu hem de Ersun Yanal'ın ısrarla istediği deneyimli savunmacının bonservis bedelinin 1 milyon euro civarında olduğu öğrenilirken, Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, kulübün menfaatleri doğrultusunda bir karar vereceklerini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Uğur Demirok'un düğününe katılan Hamzaoğlu, Akhisar'dan öğrencisini Galatasaray'a getirmeyi çok istiyor. Konu hakkında ise, "Ne şekilde nasıl transfer edebiliriz bakacağız. Başka alternatifler de var" sözlerini kullandı.

Pazar günü devre arası için Antalya'da kampa girecek olan Akhisar'ın bu sezon ligde 13 maça çıkan 26 yaşındaki oyuncusuyla 5 yılın ardından bir veda yaşaması bekleniyor. 2005-2006'da Galatasaray forması giyen Uğur sarı-kırmızılılara gelmesi halinde 10 yıl sonra Florya'ya dönüş yapmış olacak.