Galatasaray, Almanya’daki Türk Reus’un peşine düştü. Teknik Direktör Fatih Terim’in, “ucuz çilek” projesi kapsamında izlettiği 1000 genç oyuncu arasında bulunan ve listenin en üst sıralarında yer alan Mönchengladbach’ın 17 yaşındaki Türk oyuncusu Sinan Kurt için sarı-kırmızılıların harekete geçtiği belirlendi.

Geçen sezon Bundesliga U18’de 25 gol atarak bir anda dikkatleri üzerine çeken Sinan, yine M’Gladbach’tan yetişerek Almanya’nın iki devi Bayern Münih ile Borusissa Dortmund’u karşı karşıya getiren büyük yetenek Marco Reus’a benzetiliyor. Futbol stili ve fizik görüntüsüyle Reus’u andıran Sinan Kurt için Galatasaray’ın devreye girdiğini öğrenen Almanlar hemen A takıma aldı. Sinan’ın bu sezondan itibaren Bundesliga’da boy göstereceği bildirildi.

DEVLER DE PEŞİNDE


Aynı zamanda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da istediği iddia edilen Sinan Kurt’un 2 yıl daha Mönchengladbach ile sözleşmesi bulunurken, genç oyuncunun bonservisinin 1 milyon euro olduğu bildirildi. Terim’in yardımcısı Ümit Davala’nın Sinan Kralbet için temaslarda bulunduğu ve oyuncu için istenen rakamın sarı-kırmızılılar tarafından fazla bulunduğu belirtildi.

Her fırsatta “Florya’da kendi çileklerimizi yetiştirmeliyiz” diyen Terim’in, aynı zamanda Almanya U17 Milli Takımı’nda forma giyen futbolcuyu transfer ederek, Türk futboluna kazandırmak istediği ifade edildi. Bu arada menajerlerin sürekli fiyat artırmasından sıkılan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Bruma ve Ali Adnan’dan vazgeçti.

Miliyet