Balıkesirspor karşılaşmasında, Ocak ayında alınan 10 futbolcu da forma giymedi.

Süper Lig'e 2-0'lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray , Eskişehirspor beraberliğini ardından Balıkesir'de kabus gördü. Maç boyunca rakip yarı sahada oynayan sarı-kırmızılılar, ligin yeni ekibi karşısında ne gol pozisyonu üretebildi ne de Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal'la gelişen kontratakları önleyebildi. Deplasmanda alınan 2-0'lık mağlubiyetin yanısıra kadro mühendisliğindeki kötü yönetim tam anlamıyla belirginleşti.

Teknik direktör Cesare Prandelli, yeni transferler Blerim Dzemaili, Yasin Öztekin ve Tarık Çamdal'ı ilk 11'de sahaya sürdü. Makedon golcü Goran Pandev 79. dakikada oyuna sokan İtalyan hocanın, Trabzonspor'dan büyük uğraşlar sonucu alınan Olcan Adın'a kadroda yer vermemesi dikkati çekti. Sarı-kırmızılılarda daha ilginç olan durum ise Ocak ayında transfer edilen hiç bir ismin Balıkesir'de görev yapmaması oldu.

SADECE VEYSEL SARI…

Roberto Mancini'li Galatasaray, geçtiğimiz sezonun devre arasında, 10 transfer gerçekleştirmişti. Söz konusu oyuncular için kulüp kasasından 19 milyon 150 bin Euro bonservis bedeli çıkmıştı. Yeni sezon öncesi Ünal Aysal yönetimi, Salih Dursun, Lucas Ontivero ve Oğuzhan Kayar'ı bedelsiz kiralık göndermiş, yabancı kontenjanına takılan Endoğan Adili'ye lisans çıkarılamamış, Izet Hajrovic de ödemelerin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. Ocak ayında mukavele imzalanan isimlerden Alex Telles, Veysel Sarı, Umut Gündoğan ve Koray Günter ise Florya'da kalmayı başaran futbolcular olmuştu.

Balıkesir kafilesini 20 futbolcudan oluşturan Prandelli, devre arasında gelen 10 bu oyuncudan 4'ününü İstanbul 'da bırakırken, Veysel Sarı'yı da 90 dakika yedek kulübesinde bekletti.

YASİN ÖZTEKİN SÜRPRİZİ

Balıkesirspor karşısında, sol bek sorununa çözüm olarak imza attırılan Alex Telles'in kadroya girememesi, 4 maçtır sağ bekte forma giyen Veysel'in yedek beklemesi, Yasin Öztekin'in ise sağ bekte görev yapması şaşkınlık yarattı. Göreve başladığında sağ bek Emmanuel Eboue ve Sabri Sarıoğlu'nu kadro dışı bırakan Prandelli'nin, Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında savunmanın sağında görevlendirdiği Veysel Sarı'nın yerine asıl mevkisi orta saha olan Yasin'i sahaya sürmesi Galatasaray taraftarlarının tepkisini çekti.

‘SAKLAYACAK HALİMİZ YOK’

Kulüp Başkanı Ünal Aysal, geçtiğimiz hafta yapılan Divan Kurulu'nda, "Transferlere çok para harcandığı söyleniyor, evet harcandı, bunu saklayacak hâlimiz yok. Böyle gerekti, güçlü olmamız için, başarıyı yakalamamız için bedelini ödemek lazım. Nedir ödediğimiz bedel? İlk teknik direktörümüz döneminde transferlere 122.4 milyon Dolar harcadık. Mancini döneminde 27.6 milyon dolar, Prandelli Beyefendi döneminde 19.4 milyon Dolar ödedik" açıklamasında bulunmuştu.  

FENERBAHÇE 'YE DIEGO YETTİ

Galatasaray'ın aksine ezeli rakip Fenerbahçe, 2013-2014'ün devre arasında kadrosuna yeni bir oyuncu katmadı. Sarı-lacivertli kulüp, yeni sezon öncesi ise sadece Brezilyalı yıldız Diego Ribas'a imza attırdı.

OCAK AYININ FATURASI: 19 MİLYON 150 BİN EURO

Alex Telles: 6 milyon 150 bin Euro
Izet Hajrovic: 3.5 milyon Euro
Salih Dursun: 2 milyon 750 bin Euro
Koray Günter: 2.5 milyon Euro
Lucas Ontivero: 2 milyon Euro
Oğuzhan Kayar: 750 bin Euro (2 milyon 250 bin TL)
Veysel Sarı: 700 bin Euro (400 bin Euro bonservis + 300 bin Euro alacaktan vazgeçildi)
Umut Gündoğan: 550 bin Euro (1 milyon 661 bin TL)
Guillermo Burdisso: 250 bin Euro kiralama bedeli
Endoğan Adili: Lisansı çıkarılmadı

Radikal