Liglerin başlamasına 12 gün kaldı. Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, Türk Telekom Arena’da oynayacağı iç saha maçlarında puan kaybetmeyerek sezon sonunda 4’üncü yıldızı takmayı kolaylaştırma hedefinde.

Ancak Sarı- Kırmızılılar geçtiğimiz sezon Arena’nın zemininden çok çekti. Şampiyonlar Ligi’nde Cluj ve Braga maçlarında zemin nedeniyle 5 puan kaybedilmiş, dış sahada alınan galibiyetlerle gruptan çıkılabilmişti. Devre arasındaki yenileme çalışmalarından beklenen sonuç alınamamıştı. U20 Dünya Kupası maçlarında da zeminin bozukluğu dikkatlerden kaçmamıştı. Cimbom, ligde açılışı TT Arena’da Gaziantepspor maçıyla yapacak.

Zemin harekâtının perde arkası

Yeni sezon bonus veren siteler başlamadan önce zemindeki son durum ne? yönetimin bu sorunları çözmek için ne gibi bir planı var? İşte Cimbom’un “Arena harekâtı”nın perde arkası:

1) Galatasaray yönetimi stadın zeminiyle ilgili bir sorun olmadığını düşünüyor. Geçen sezonun devre arasında tüm zemini değiştirdiklerini söyleyerek bu sıkıntıyı ortadan kaldırdıklarını ifade ediyorlar.

2) Sarı-Kırmızılı idareciler, stadın ışık alabilme imkanının oldukça az olduğunu, yeterince güneş ışığı almayan çimenlerin beklenen gelişimi sergileyemedikleri için sorun yaşandığını düşünüyorlar. Çizilen projenin yetersiz olduğunu dile getiriyorlar.

3) Şimdi uzmanlar stadın çatısı, havalandırma ve ışıklandırma imkânlarını nasıl genişleteceklerinin hesaplarını yapmaya başladılar. Çünkü mevcut planda stadın kısıtlı bir bölümü doğrudan güneş ışığını alabiliyor. Çimenlerin güneşi daha çok görebilmesi için çatıya neşter vurma planı yapılıyor.

Aysal incelemelerde bulundu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Emirates Stadı’nda düzenlenen Emirates Cup’da Porto ile oynayan karşılaşmayı yakından takip etti. Aysal, stadın bol bol resmini çekti. Zemin konusunda Arsenal yetkililerinden bilgiler alınması dikkatlerden kaçmadı.

Bugün