Galatasaray’da gidecek futbolcular darboğazdan kurtulmak adına teklif gelen oyuncuların hem sezon başında hem de devre arasında elden çıkarırken bir bölümünü de kiralık olarak gönderdi.

Vatan’ın haberine göre, Galatasaray’da gidecek futbolcular arasında en çok rağbet gören isimler Bruma ve Telles olurken bu oyuncuların haricinde kontratı devam eden ve gelecek sezon da yeniden sarı-kırmızılılara dönecek 8 oyuncu bulunuyor.

Yönetim oyuncuların maaşlarının toplamını yıllık 65 milyon Euro’ya indirmek için UEFA ile de anlaşırken gelecek sezon takıma dönecek oyuncular arasında Blerim Dzemaili yıllık 2.1 milyon Euro’luk ücreti ile ilk sırada geliyor. Galatasaray’da gidecek futbolcular arasında ilk etapta İsviçreli oyuncunun ardından Sercan Yıldırım 750 bin Euro ile gelirken Ontivero (550 bin Euro), Furkan Özçal (500 bin Euro), Salih Dursun 1 milyon 500 bin TL), Umut Gündoğan (1.5 milyon TL), Endoğan Adili (200 bin Euro), Oğuzhan Kayar (160 bin TL) isimleri yer alıyor.

GENÇLERE 2. ŞANS VERİLECEK

Yönetim bu oyuncuların toplam 5.1 milyon Euro maliyetinden kurtulmak isterken hem menajerlerine hem de oynadıkları kulüplere haber yollayarak uygun bonservis bedelleri ile birlikte alabilecekleri iletildi. Bu isimlerin yanı sıra Emre Can, Yavuzhan Keleşoğlu, Berk İsmail, Birhan Vatansever ve Alperen Uysal da alt yapıdan çıkan ancak kiralık verilen oyuncular. Fakat Galatasaray’da gidecek futbolcular belirlenmeden önce yönetimin kadroda tutmak ve gelecek sezon öncesinde denenmesini istiyor…