Galatasaray ikinci Portakal’ı buldu: Quincy Promes... Cim-Bom, Wesley Sneijder’den sonra ikinci Hollandalı yıldızın peşine düştü. Ülkesinde Twente forması giyen ve performansıyla Louis Van Gaal’in de gözüne girerek Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın kadrosuna çağrılan 22 yaşındaki yetenekli futbolcu, Teknik Direktör Roberto Mancini tarafından listenin birinci sırasına yazıldı.

İtalyan teknik adamın her iki ayağını kullanabilen kanat oyuncusunu çok istediği ve geride kalan sezonda yaşanan hücum sıkıntısını bu şekilde çözmeyi planladığı belirtildi. Hajrovic’ten istenilen verimin alınamaması ve Bosnalı oyuncuyla yaşanan sorunlar nedeniyle yetenekli bir kanat oyuncusu arayan Aslan’ın, Hollandalı genç yıldız için çalışmalara başladığı belirtildi. Promes’in Türk Menajeri Ersin Akan’ın da cuma günü İstanbul’a gelerek Galatasaraylı yöneticilerle detayları görüşeceği kaydedildi.

Manchester United, Porto ve Napoli gibi takımlarından istediği Quincy Promes’i kaptırmak istemeyen Galatasaray’ın bu transferde büyük aşama kaydettiği bildirildi. Bonservisi 4-5 milyon euro civarında olan Hollandalı yıldızın maliyetinin çok yüksek olmaması da transferde kemerleri bu sezon sıkma kararı alan sarı-kırmızılıların iştahını artırdı.

Kanatların yanı sıra orta sahada görev yapabilen Promes’in bu sezon 31 maçta 11 gol atması da transferdeki en belirleyici faktörlerden biri oldu. Sarı-kırmızılı yönetimin, Promes transferini Dünya Kupası’ndan önce bitirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Skorer