Malaga’da kiralık dönemini tamamlayan Galatasaraylı Amrabat, tatil yaptığı Hollanda’da İlhan Karaçay’a konuştu ve ‘Galatasaray’da hiç kimsenin parası kalmaz’ dedi.

Galatasaray’ın Fas asıllı Hollandalı futbolcusu Nordin Amrabat ile, kiralık olarak gittiği İspanya’nın Malaga takımında sezonu kapattıktan sonra geldiği Hollanda’da, bir arkadaşımın doğum günü partisinde karşılaştım.

Özellikle Real Betis’i 2-1 mağlup ettikleri maçta iki golün de asistliğini yapan ve övgü toplayan Amrabat, daha sonra Jordi Alba’ya attığı çalım görüntüsü ile Youtube’de rekor kırmıştı.

Galatasaray’ın eski futbolcularından Ferdi Elmas’ın da bulunduğu doğum günü ortamında konuşan Amrabat, Galatasaray’ı ve Türkiye’yi çok sevdiğini, bu nedenle de kulübünde kalmak istediğini belirtirken, ‘Türkiye’ye gelen her yabancı futbolcu, bu ülkeye gelmeden önceki peşinhükümlülükleri nedeniyle pişmanlık duyar. Zira bu futbolcular, dünyanın hiçbir yerinde göremeyecekleri bir dostlukla karşılaşıyorlar. Türk insanının sıcaklığının yanında, yaşadıkları lüks hayat da onları şaşırtıyor. Ben de Türkiye’ye hayran bir kişiyim. Malaga’ya kiralık olarak gittiğim için çok üzülmedim. Şimdi İstanbul’a döneceğim için çok mutluyum.’ dedi.

Galatasaray’da oynama şansının ne olduğunu sorduğum Amrabat, bunun gelecek olan teknik direktöre göre değişeceğini söyledi ve ‘Ben her zaman işime bağlılığım ve sadakatım ile ön plana çıkmak isterim. Antremanlarda çok çalışırım. Bundan sonraki karar teknik ekiptedir’ diye ekledi.

Ferdi Elmas’ın da katıldığı sohbetimiz sırasında, Türkiye’de yabancı futbolcuların para konusunda sıkıntı çekmedikleri, buna karşın Türk futbolcuların böyle bir sorunla karşı karşıya kaldıkları tartışılırken, ‘Benim Karşıyaka ve Karabük’te alacağım var‘ diyen Ferdi Elmas’a, ‘Galatasaray’da hiç kimsenin parası kalmaz‘ diyen Amrabat, Ferdi Elmas’tan, ‘Doğru, Galatasaray benim paramı tam olarak ödedi’ yanıtını aldı.

Wesley Sneijder’in Manchester United’e gidip gitmeyeceği konsunda fikrini sorduğum Amrabat, ‘Kesinlikle gitmez. İşverenine sadıktır. Ayrıca eşi ile birlikte İstanbul’da çok mutludur.’ yanıtını verdi.

Neçizane şahsımın yayınlamış olduğu, ‘Türkiye-Hollanda Arasında 400 Yıllık Resmi İlişkiler ve Hollanda’ya Türk Göçünün 50'nci Yılı’ kitabımı daha önce almış olduğunu belirten Amrabat, ‘Kitabını zevk ve beğeni ile okudum. Başkalarına da okutuyorum, tebrik ederim‘ dedi.

Amrabat, 7 Temmuz Pazartesi günü İstanbul’a uçacak ve 8 Temmuz Salı günkü sezon açılışında hazır olacak.