Forvet transferi için girişimlerini sürdüren Galatasaray'da Sigthorsson, Klaas Jan Huntelaar, Pato ve Niasse olmayınca, rota Gervinho'ya kırıldı. Fildişili oyuncu, listede ilk sıraya yükselirken, Roma ile görüşmeler sürüyor. Kapıyı 12 milyon euro'dan açan İtalyan ekibine ilk olarak 6 milyon euro öneren yönetimin, teklifini 8 milyon euro'ya yükselttiği belirtiliyor. 

ROMA YUMUŞADI!.. 
28 yaşındaki forveti iyi bir paraya satıp, kasasını doldurmak isteyen Roma'nın yeni teklif karşısında yumuşayabileceği ifade ediliyor. Öte yandan Galatasaray'ın Fildişili Gervinho'yu transfere ikna etmek için vatandaşı Didier Drogba'dan da yardım istediği öğrenildi.

'YENİDEN DOĞARSIN' 
Çin'den geldiği Galatasaray'da 'yeniden doğan' Drogba, sarı-kırmızılı ekipteki başarılı performansının ardından eski takımı Chelsea'ye dönmüştü. Didier'in Gervinho'ya, Galatasaray ve Türkiye'yi överek, "Hiç düşünme, git dostum. Galatasaray'da kral olursun. Taraftarı da muhteşem. İstanbul çok güzel bir şehir" dediği gelen haberler arasında. 

KANATTA DA OYNUYOR 
Bu sezon Roma'da istediği performansı sergileyemeyen Gervinho, 34 maçta 7 gol atarken, 6 da asist gerçekleştirdi. Asıl çıkışını Lille'de (67 maç/28 gol) yapan, ardından Arsenal'e transfer olan Fildişili yıldız, 2013 yazında 8 milyon euro bonservis bedeliyle Roma'ya geçmişti. Gervinho forvetin yanı sıra sağ ve sol kanatta da oynuyor. 

ASLAN'A SICAK 
Gervinho için Al-Jazira, Roma'ya 12 milyon euro önerdi, ancak oyuncu Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmek istemeyince bu transfer gerçekleşmedi. Fildişili yıldızın, Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı için Galatasaray'ın teklifine sıcak baktığı ifade edildi.

Savaş ÇORLU