Lassana Diarra transferinde sınırları zorlayan Galatasaray, oyuncunun 10 milyon Euro’luk ceza problemini henüz çözememesi ile birlikte alternatif planını devreye soktu. Sarı-kırmızılı takım Losa Angeles Galaxy takımında forma giyen Nigel de Jong ile temas kurdu.
31 yaşındaki futbolcunun Galatasaray’a kolay uyum sağlayacağını düşünen sarı-kırmızılı yönetim, Wesley Sneijder’in bu transferde aracı olmasını istedi. De Jong’un Hollanda Milli Takımı’ndan uzun süreli takım arkadaşı olan yıldız futbolcu, onun Galatasaray’a gelmesinde bir koz olacak. Öte yandan teknik direktör Jan Olde Riekerink’in de Hollandalı olması aradaki bağları güçlendiriyor.

RIEKERINK YAKINDAN TANIYOR

1993-2001 yılları arasında Ajax altyapısında top koşturan De Jong, Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink ile çok yakın bir ilişkiye sahip. 1995-2001 yılları arasında Ajax altyapısında antrenör olarak görev yapan deneyimli çalıştırıcı yıldız oyuncunun yetiştiği bu dönemde onun antrenörleri arasındaydı.

LASSANA DIARRA TRANSFERİ ZOR

Transfer sezonunun bitmesine az bir süre kalması Galatasaray’ın acele davranmasına sebep oluyor. Diarra transferinde büyük aşama kaydeden sarı-kırmızılılar, oyuncunun 10 milyon Euro’luk cezası handikabının aşılamaması üzerine alternatif planını devreye soktu. De Jong’un MLS Ligi kulübü ile olan sözleşmesinin ocak ayında bitecek olması transferi kolaylaştıran etkenlerden. Hollandalı ikna edilirse bu sezon sarı-kırmızılı formayı giyecek.

NIGEL DE JONG KİMDİR?

Profesyonel kariyerine Ajax’ta başlayan Nigel de Jong, 2002-2006 yılları arasında burada top koşturdu. 96 maça 8 gol sığdıran başarılı futbolcu buradan Bundeskliga ekibi Hamburg’a gitti. 3 yıllık Almanya Liig deneyiminde 66 maça çıkan orta saha oyuncusu, 2009 yılında Premier Lig devi Manchester City’ye transfer oldu.
Kariyerinin zirve noktasını burada yaşayan Nigel De Jong 3 sezonluk İngiltere kariyerinde 104 resmi maç oynadı. Dünyaca ünlü defansif orta saha, 63 kez Hollanda Milli Takımı formasını sırtına geçirdi. De Jong agresif ve sert futbolu ile biliniyor.