Transferde çok hareketli saatler yaşayan Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi... Sarı-Kırmızılılar, Schalke formasını giyeh Michel Bastos için girişimlere başladı.

Ocak ayında Lyon'dan 1.5 yıllığına Alman kulübüne kiralanan Brezilyalı sol kanat oyuncusu, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray'a karşı forma giymişti. İki maçta da çok başarılı bir performans sergileyen Bastos, Almanya'daki karşılaşmada 1 de gol atmayı başarmıştı. Teknik direktör Fatih Terim'in 30 yaşındaki futbolcuyu uzun zamandır Asyabahis takip ettiği de belirtiliyor. Fakat transferin gerçekleşmesi için Galatasaray'ın önünde engebeli bir yol bulunuyor.

İlk olarak Schalke'den ayrılmak istediğini açıklayan Bastos'un Alman kulübü ile yollarını ayırıp yeniden Lyon'a dönmesi gerekiyor. Bu gelişmenin yaşanması durumunda Sarı-Kırmızılılar, Lyon ile masaya oturarak işi bitirmeye çalışacak. Michel Bastos, Schalke formasıyla Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 16 maça çıkarken, 5 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

BREZİLYA MİLLİ TAKIMI'NDA DA FORMA GİYDİ
Bastos'un aynı zamanda savunmanın solunda da görev yapıyor olması "Galatasaray yönetimi bir taşla iki kuş vuracak" yorumlarını beraberinde getirdi. Sol bek transferine bir türlü nokta koyamayan Sarı-Kırmızılılar'ın bu nedenle Brezilyalı yıldız için tüm şartları zorlaması bekleniyor. Daha önce Excelsior Rotterdam, Lille ve Lyon formalarını da giyen Michel Bastos, Brezilya Milli Takımı'nda da 10 maçta görev yaptı.

Takvim