Son iki yılın şampiyonu Galatasaray'da işler istendiği gibi gitmiyor. Her maç gol yiyen takım savunmasını revize etmek isteyen teknik direktör Mancini, yabancı kontenjanı nedeniyle ayrılmak isteyen futbolculara kolaylık gösterecek. Ancak bu operasyon sarı-kırmızılılara pahalıya mal olacak.

Sarı-kırmızılıların geri hattında oynayan dört yabancı oyuncuya Avrupa ve Türkiye'den teklifler var. Sezon başında 6.8 milyon euro'ya lılle'den transfer edilen Aurelien Chedjou, Almanya ve Fransa'dan isteniyor. Ancak önerilen bonservis bedelleri  4 milyon euro civarında.

Roberto Mancini'nin kadroda düşünmediği Alber Riera, Real Betis ve Anderlecht'in listesinde. Galatasaray'la sözleşmesi süren ve yıllık 2.9 milyon euro garanti para alan İspanyol oyuncu, ayrılmak için yönetimden yarım sezonluk ücretini talep ediyor.

Sezon başından beri gördüğü kartlarla kadrodaki kredisini tüketen Dany'ye Süper Lig'den talipler var. 2011'den bu yana Galatasaray forması giyen Emanuel Eboue ise İngiltere Premier Lig'den teklifler alıyor.

Geçen sene 8 milyon euro'ya Kayserispor'dan transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Amrabat da İngiltere'den gelen teklifleri değerlendiriyor. Ancak Galatasaray'da yüksek ücretlere forma giyen oyunculara, Avrupa'daki kulüpler bu meblağlarda maaş ödemek istemiyor.

Yabancı kontenjanını yeni oyuncularla dolduracak sarı-kırmızılılar, transfere harcayacağı parayla da mali giderlerini oldukça yükseltmiş olacak.