Galatasaray yönetimi, teknik direktör Fatih Terim’in geri dönmesini çok istediği eski takım kaptanları Arda Turan için Atletico Madrid Kulübü’ne 10 milyon Euro’luk bir teklifte bulundu ve masaya oturmak için Madrid’e çıkarma yapma kararı aldı.

Daha önce gerçekleştirilen öneride Arda için henüz kendilerine ödenmeyen 8 milyon Euro’luk bonservis bedeli karşılığında yıldız oyuncuyu geri isteyen Sarı-Kırmızılılar; anlaşma gereği yine kendilerine ödenmesi gereken 2 milyon Euro’luk bonusu da yanına ekleyerek, Arda Turan için toplam 10 milyon Euro’luk bonservis bedeli biçti.

Daha önce Arda Turan’ı geri vermeyi düşünmediklerini belirten İspanyollar, henüz bu öneriye sıcak bakmıyor. Atletico Madridli yöneticilerin, Arda’nın mukavelesindeki “24 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesini de değiştirerek, 34 milyon Euro’ya yükseltmeye çalıştıkları; yıldız oyuncunun ise buna karşı çıktığı belirtildi.

Arda’yı yüksek Liderbahis bir bedelle Mourinho’nun anlaşma sağladığı iddia edilen İngiliz Chelsea’ye satmaya çalışan İspanyollar; bu transferi gerçekleştiremezse, G.Saray ile pazarlıklara başlayacak. Elini çabuk tutmak isteyen Cimbom cephesi ise bu transferi en kısa sürede bitirerek, ilk bombayı patlatmayı amaçlıyor.

MÜTHİŞ SÖZLEŞME

Bu arada Galatasaray yönetimi, yeniden Sarı-Kırmızılı takıma dönmeye hazır olan Arda Turan için tam anlamıyla kesenin ağzını açmış durumda. Yıldız oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalamayı planlayan Cimbom’un, milli futbolcuya maç başı ücretlerle birlikte yıllık 3.5 milyon Euro’luk bir rakam önereceği öğrenildi. Primlerle birlikte bu rakam, yıllık 4 milyon Euro’yu bulacak. Eğer Arda için anlaşma sağlanır ve yıldız oyuncu eski takımına dönerse; Arda Turan 5 yılda toplam 20 milyon Euro’luk bir servetin sahibi olacak.

Habertürk