Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, "Barış sürecine hem kulüp hem de kişi olarak destek veriyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in şampiyon adaylarından Galatasaray, Diyarbakır'da futbol okulu açtı. Okulun açılışına Arıboğan, yönetici Necati Demirkol ile Futbol Akademisi Sorumlusu Bülent Ünder katıldı. Diyarbakırspor'un eski başkan ve yöneticilerinin de yer aldığı futbol okulunun açılışı özel bir halı sahada gerçekleştirildi. Galatasaray TV'nin canlı yayınladığı programda okulun açılış kurdelesini Arıboğan, Demirkol ve Ünder kesti.

Açılışta konuşan Arıboğan, Türkiye’nin dört bir tarafından geleceğin aslanlarını keşfetmek için yatırım yaptıklarını söyledi. Diyarbakır’da futbol okulu açtıkları için mutlu olduklarını belirten Arıboğan şöyle konuştu:

"Diyarbakır halkının Galatasaray’a olan yoğun ilgisini biliyoruz. Biz de Diyarbakır ve diğer illerimizi çok seviyoruz. Bu bölgelerde futbolun geri kalmaması için daha çok yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bize ve milli takıma faydalı yıldızlar yetiştirmek için futbol okullarına önem veriyoruz. Galatasaray bir dünya markası olmanın yanında spora en çok yatırım yapan kulüplerimizden biridir. Barış sürecine hem kulüp hem de birey olarak destek veriyoruz. Türkiye’nin en çok huzura, düzene, istikrara ve konsorsiyuma ihtiyacı olan bu günlerde, eğer bizim de çözüm sürecine katkımız oluyorsa çok mutlu oluruz."
Konuşmaların ardından Galatasaray Futbol Okulu Diyarbakır Yetkilisi Abdulkadir Duran, Arıboğan, Demirkol ve Ünder'e teşekkür plaketi verdi.

Tören, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Diyarbakır Galatasaray Futbol Okulu'na 6-15 yaş arası 75 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.